onsdag 27 februari 2013

Dies-förvaring

Jag är med i en grupp på Fejjan där det tipsas om förvaring för alla våra älskade scrap-produkter. Jag hittade ett där fantastiska Sari tipsade om sin dies-förvaring och jag blev förtjust så jag bestämde mig för att ändra min.Tidigare har jag haft alla mina dies i spellbinder-böcker som jag själv knåpat ihop. Jag har haft mina böcker i många år, men ju fler dies jag fick så blev jag mer och mer missnöjd. Dels för att det gick åt så många böcker och tog då stor plats och dels för att diesen inte alltid stannade kvar på plats.

Så nu ser min förvaring ut så här i stället:
Rååååsa, fina, små plastbackar. Finns även lock till ifall man ska på träff eller så.Jag har skurit till kartongark som jag har som skiljevägg för att lätt kunna hitta det man letar efter. Även till själva fickan har jag skurit till kartong för att det ska bli lite stabilare. På baksidan har jag använt de magnetiskta övningskörnings-skyltarna som jag hade i böckerna tidigare.
Funkar toppen, är så nöjd!!Hur förvarar ni era dies?

Notes

I måndags var det dax för sista sista inlägget för mig för hos Pysseldag's för den här gången. Det har varit superroligt att gästa där igen!

Jag har under veckan snöat in på skrivgrejer, så det blev två såna alster denna veckan...

Först ut en ask med små papper att skriva kom-ihåg-saker på:
 Asken är vikt från ett enda papper och sedan viker man in sidorna, tejpar fast dem, stansar ut en liten halvcirkel mitt fram (så det blir lättare att ta ut bladen), lite chalk på kanterna å till sist en pärla på ett band för att papprena inte ska fara iväg.

Jag valde att inte göra något lock till min ask, ville att det skulle gå snabbt och smidigt att ta fram ett papper  för att skriva ner något på. Jag har använt 3 de fina stämplarna jag fick! Jag mätte upp storleken på arken och anpassade sedan texten till bladen. På vissa av dem la jag stämpeln till höger och på vissa till vänster, på så vis blir det många olika blad i asken och man får en liten överraskning för varje nytt blad :)

Tänkte ge bort den som en gå-bort-present någon gång och hoppas att mottagaren ska bli glad varje gång den behöver skriva ner något och ser de fina budskapen :)Nästa alster är en skrivbok som jag hittade instruktioner till på nätet och så klart ville prova direkt:

Jag valde att hålla den enkel på framsidan då jag ville ha den i min handväska. Jag verkar aldrig ha något att skriva på i väskan just när man behöver det!!

Men nu har jag världens finaste skivbok :) Kaffefläcks-stämpeln fick vara med igen (märks inte alls att den är en stor favorit hos mig va, hihi). På Alla-hjärtans-dag hade Pysseldag's ett supererbjudande, 20% rabatt på allt i shoppen, då passade jag på att bland annat köpa den söta vimpel-stämpel. Och så klart ville jag ju prova den så fort jag fick hem den :)

Stämplade på vit cardstock och klippte sen ut de 5 vimplarna, färgade in kanterna lite grann och dit med bokstäverna. Sist på med Glossy Accents. Så enkelt och så fräckt!!På vissa av bladen i boken har jag tagit med texten av den fina stämpeln. Så när jag sitter på något föräldrarmöte, årsmöte eller fik och behöver skriva ner något kommer jag le och bli så glad när jag ser texten!


Ja, det var allt från mig för den här gången!

Kram på er!

torsdag 21 februari 2013

Lycka och vänner - 2

Denna veckan har vi sportlov här i vår del av landet, å som vanligt tror jag alltid att vi ska hinna med att göra massa roligt, hahahah!

Nåja, som utlovat kommer här nu LO:n från Pysseldags-inlägget i måndags i alla fall:
 Visst är det härligt när man hittar sig en BFF!! Min dotter hittade sin i stallet... Jag stansade ut den vackra ramen med min senaste spellbinder-dies och fotot med en passande oval å så fäste jag dem på LO:n med 3D-kuddar. Rotade fram lite fina spillbitar från lådan, skar till dem i remsor och fäste dem med ett par varv raksöm på symaskinen. Troligen den enklaste bakgrund jag nånsin gjort, hihi... Biljetter!! Det kan man aldrig få för många av och de passade såååå bra till det här. Hittade en mycket gammal öljett (troligen från början av min pysselkarriär) som jag fäste öljetterna med. Blom-charm i en rosett. Denna gången lyxade jag till det med Prima-blommor!

Vacker bred spets som jag fäste med häftklamrar.De stora bokstäverna är vanliga vita chipboardbokstäver som jag färgade in med distressfärg och sen lackade över. Såg att jag missat lite med lacket här och där, men jag tycker allt att det blev ganska fräckt det oxå!

Senare i veckan är jag tillbaka med ett födelsedagskort jag gjorde till min dotter 
som fyllde år i lördags. 10 år, gisses vart tar tiden vägen??!!

tisdag 19 februari 2013

Lycka å goda vänner

I måndags visade jag stämpel nr: 3, hos Pysseldags.

Idag visar jag er kortet jag knåpat ihop:

Det blev en för mig ny vikning med ett kort i lite vintage-stil.

 Den supersöta flickan är en stämpel från Suger Nellie, tycker hon är så söt och superlätt att färglägga då det redan är så mycket skuggor på motivet.

Jag stansade ut motivet med en spellbinder och färgade svagt runt kanterna innan jag tog bort diesen. Fixade lite "rullblommor" med pärlor i mitten och en utstansad kakservett.Tyll, blomspets och en skir rosett.Foambokstäver som jag målat med Smooth och sen lackat med Glossy Accents. Å så den annorlunda vikningen då...


 När man öppnar kortet är det ett slagt Pop-up kort! Gillade verkligen den här vikningen och enkel var den att göra oxå :)

Jag valde att sätta den fina Lycka-stämpeln på insidan för att ytterligare förhöja pop-up effekten.
Är tillbaka på torsdag med mitt andra alster för denna veckan!

fredag 15 februari 2013

Alla hjärtans dag

Här kommer det andra kortet som jag visade hos Pysseldags i måndags.

Efter som det ju inte är långt kvar till Alla hjärtans dag nu så jag passade på att göra ett kort till det:
 Flickan är en gratisstämpel som jag hittat på nätet och sedan färglagt med Prismacolor-pennor. Denna gång fick stämpeln sitta på en "gammal" papyrusrulle. Om man tittar noga kan man se att efter jag färgat in rullen har jag stänkt lite vatten över så det bildats små fläckar. Utstansat med kantstans runt hörnen och ett pärlband runt motivet.

På den här bilden ser man oxå ganska tydligt 3d-lacken på hjärtanen :)Blommor och en bit spets fick räcka som dekoration den här gången.


Det här kortet har jag postat till en kär vän!

torsdag 14 februari 2013

Cirkel-kort

Ja eller nåt i den stilen i alla fall :)

Hittade en beskrivning (Här hittar ni beskrivningen) på de där fina trappkorten men det här kortet var gjort som en halvcirkel oxå, lite klurigt men himla kul att göra.

Å så tycker jag nog att resultatet blir fint :)

 Det klurigaste var att ha lika tunga dekorationer på båda sidorna så kortet stod rakt, hihi...Jag använde en bild från Sagen Vintage Design och stansade ut en ram i vit cardstock (med min nya favoritdies från Spellbinders, slut igen i shoppen men kommer säkert hem igen). Det som är toppen är att ovalerna från spellbinders passar ganska bra till om man vill stansa ut ex. en bild att ha inuti. Sånt gillar jag!

Jag har embossat den vita ovalen oxå och färgat in svagt med Milled Lavender innan jag klistrade dit bilden.Blommor, rosor och en fin swirl. Jag gjorde mig en egen biljett genom att stämpla Tims fina Post Card-stämpel och sedan svagt färga även här med Milled Lavender.

En söt charm var det sista som behövdes för att "tippa över" kortet :) Sist stämplade jag en fjäril och embossade den med Clear-pulver. Färgade in den i två lila nyanser och strök lite Stickles över alltihopa.


Himla roligt och annorlunda kort att göra så är du sugen på något 
nytt tycker jag absolut att du ska prova!


tisdag 12 februari 2013

Bara för att...

Jag älskar att göra kort och skicka utan att det är något mer speciellt än för att göra någon glad.

Stämpel nr: 2 som jag fick i mitt Gästis-paket från Pysseldags passade perfekt för det här ändamålet :)

Så det bidde två kort:
 Tyckte stämpeln och skrivmaskinen tillsammans var klockrent!! Jag skrev ut stämpeln på en bit naturfärgad cardstock och så gnuggade jag fingret lite över texten så lite av skriften lossnade. Lite sliten/vintage look.

Jag embossade de röda hjärtanen och sist färgade jag in kanterna på det lilla pappret.

En liten charm med ett hjärta i mitten fick bli en liten extra dekoration. Egengjord blomma med tillhörande blader i bästa blingstilen :)


Senare i veckan kommer det andra kortet som jag visade hos Pysseldags i måndags!

söndag 10 februari 2013

Behövde en kartong...

Som jag skrev i onsdags så gästar jag ju Pysseldags nu under februari så det blir lite mer uppdaterat här i bloggen nu :)

Jag ville göra något roligt och pilligt alster så jag gav mig på att göra en form av låda/karton så jag kunde ge bort en semla till någon god vän (denna fick min ridinstruktör, man måste ju smöra lite, hihi).

 
Så jag satte mig ner och fundera lite på hur jag snyggast skulle få till det hela, och det resulterade i att jag knåpade ihop den här fina kartongen.I mitten-delen är det två mindre "flärpar" som jag bara har vikt ner, de håller sig nere eftersom toppen är fastknuten med en rosett. Men lite snyggt ville jag ju att det skulle vara så jag stansade "fläparna" med en kantstans från Martha Stewart.
 Jag ville ju att det skulle synas vad som var inuti kartongen så jag stansade ut ett hål och fäste på insidan en bit OH-plast.

En "glasblomma", minirosor och en pärldekoration fick bli utsmyckningen.Jag har skrivit ut Semle-stämpel på vit slät cardstock. Sen färgade jag in den i blått och stämplade den fina skylten och kaffefläckarna ovan på. Baksidan av tag:en fick en liten hälsning stämplad inuti en utstansad oval från Spellbinders. Och nog sjutton är en semla en riktigt god vän och även ett gott sällskap!!Återkommer nästa vecka med andra fler alster från mitt gästspel :)