tisdag 2 juni 2009

Blött!

Idag har vi varit på sommaravslutningsfest på dagis och det var en blöt historia kan jag lova! Regnet stod som spön i backen och det var inte utan att det tog udden av festligheterna lite grann. Dotterna sa i bilen dit, -Varför vill regnet förstöra vår sommarfest? Ja vad säger man?

Det blev en lyckad fest i alla fall! Dottern har gått sitt sista år på dagis på en naturförskola, och det har varit det bästa året någonsin, alla mina barn inräknade!! Fröknarna har varit alldeles underbara!! Barnen har haft ett par hundra meter till havet, skogen runt knuten och de har fått lära sig massor!! Ikväll så gick vi en liten tipspromenad, hastigt flyttad från skogen till morgonkojan (en härlig koja där de sitter varje morgon har samling). Det var 16 frågor om djur och natur, jag tror jag kunde 3! Men dottern hon kunde klockrent svaret på allihop!! Jag beundrar henne!

Äppelbo är en liten stuga på 3 rum där 20 barn och 3 personal har samsats om utrymmet. Det har varit en frihet som alla barn borde få vara med om. Ibland har de gått ner till havet med sin lunch eller satt sig i solen vid stenmuren om solen är framme och mumsat på mellanmål. Inget bestämt och inget inrutat utan var dag som den kommer. Jag är så tacksam för detta år!

Alla föräldrar hade lagt 30 kronor var så dagisfröknarna fick ett presentkort och gå på fin krog tillsammans för.

Men min dotter och jag kände att vi ville ge något mera! Något speciellt från bara oss. Så idag har jag knåpat ihop varsitt kort till dessa änglar till fröknar! Och en liten gottepåse med förstås!!Dottern var mycket bestämd på en punkt... Korten skulle gå i fröknarnas favoritfärger! Så Kristins skulle vara orange, Marianas lila och IngBritts rött! Tycker nog att jag klarat den utmaningen ganska bra. För det är ju färger som jag absolut inte skapar i annars.

Nu ska jag faktiskt titta på TV en liten stund!

Kram till er alla goa vänner som tittar in här!

11 kommentarer:

 1. Så snyggt! Och det var väl en utmaning för dig med tanke på färgerna...:)
  KRAMIZ

  SvaraRadera
 2. Du klarade utmaningen helt suveränt! Jättefina presenter!!!

  Vilken tur att du hittade ett så bra dagis. Mina döttrars dagis var jättebra (många år sedan nu), men just att de får alla naturupplevelser dagligen är ju fantastiskt.

  SvaraRadera
 3. Va kul med ett så bra dagis, jättefina kort du har gjort till fröknarna! =)
  kramkram!

  SvaraRadera
 4. Hej vännen vad fina saker du fått in på din blogg.
  Sitter just nu vid en lånad dator och är väldigt irriterad att inte vår dator funkar. Men i morgon hoppas vi den funkar igen. Det la av helt i går morse så gissa om jag är skit förbannand nu.
  Tänkte bara meddela dig i fall du maila och undrar varför jag inte svarar.

  Ha det bäst min vän.

  Kram Louise

  SvaraRadera
 5. Det är kul med utmaningar eller hur?! Detta klarade du galant! Jättesnygga kort!!!

  krmais Pernilla

  SvaraRadera
 6. Hejsan vännen!
  Vad härligt att det är att höra att det finns så bra dagis. Varje barn borde ha chansen till det.
  Du har verkligen gjort fina kort till fröknarna. Stämpeln på det röda kortet är så söt. Korgen på Handarbetas blogg var jättefin och man förstod precis hur man skulle göra. Du är så himla duktig, alltid lika roligt att hälsa på.
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 7. visst är det viktigt att barnen har ett bra dagis.....Våra barn har det jättebra på dagis/fritis nu, tyvärr ska dom dra ner på personalen nu efter sommaren och det oroar mig lite. Och jag hoppas att dom inte går på utbildning utan på erfarenhet i detta fall (även om alla fröknar är jättebra så är några lite bättre)....

  Vilka fina kort du har gjort till fröknarna, jättehärliga färger och visst är kul när det blir lite mer personligt och göra korten i deras favoritfärger....Snyggt!!!!!

  Ha det Bäst!!

  SvaraRadera
 8. Men vilket härligt dagis! Att de inte satsar mer på den sortens förskola, det är lite synd tycker jag. Vårt dagis, som småkillarna går på, är dock grymt duktiga på att ta naturen tillvara. De har skapat en inhägnad dunge där allt får växa fritt och där barnen både lär sig om djur & natur och har dungen som lekplats - ett helt underbart ställe.

  Jättefina gåvor fröknarna fick. Härifrån är det oxå insamling och så är det jag som ska göra korten till gåvorna. Det får räcka detta året, annars brukar jag också ge något "eget" från barnen.

  Du - jag håller som bäst på att deala in datum med Lillnettan - så det kanske blir i miniscrapträff, nångång i slutet av Juli!! Sen får jag se hur det blir med den stora scrapträffen, det beror ju på när operationen blir av.

  Men vad kul det hade varit att komma upp och hälsa på er!

  Ha de bäst tjejen!
  Kraaaam / Angelica

  SvaraRadera
 9. Så härligt med ett så bra dagis, jättefina kort du har gjort till fröknarna!

  Det var synd att jag inte kunda kommamed på tisdag, men vi får planera in en träff till i sommar.
  Skulle var så roligt få träffas igen.

  Önskar dig en skön helg

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 10. Stort Grattis Maria, ditt kort var ju det snyggaste
  Kortet är ju så snyggt och proffsigt,, förstår att det ligger mycket arbete bakom det.
  Ska bli kul se vad du får i uppdrag som deras gäst design hos Pysseltagen ,, det ser jag fram imot.


  Kram Anneli

  SvaraRadera
 11. det är härligt när dagis tar vara på naturen.. :D Christian går sista året åxå, han ska in på en ren femårsavdelning. Det ska bli jättebra! Men jag kommer inte få göra de tack-för-mig korten till fröknarna.. Det kommer han insistera på att göra själv.. *S*

  Ha det gott Vännen!
  KRAM

  SvaraRadera