fredag 3 oktober 2014

Servettkort - med tutorial

Jag såg ett så himla fint kort härom dagen. Ett kort som innehöll ett paket fina servetter. Perfekt att ta med sig när man går bort tycker jag!

Jag hittade ingen beskrivning på hur man gjorde kortet så jag knåpade ihop en egen :)

 Jag använde beige och grön cardstock och så ett papper från Maja Design.


 Blomman har jag gjort med diesen från Tim Holtz som man egentligen ska göra kottar med, men det blir fina blommor oxå :)

Bladet har jag stansat ut med en punch från Nellie Snellen och sedan mistat grönt. Och så lite extra färg på kanterna.

En fin julstämpel från Bildmålarna, stämplad, embossad och utstansad med en Spellbinder. Under den en bit juteband.Jag har använt en hörnstans från EkSuccess och så lite pärlpluttar.Och inuti kortet hittar man förpackningen med servetter, tyvärr fanns inga juliga i min matbutik ännu. Tror jag får köpa ett par fina från Pysseltagen i stället!

OBS!!! Måttet på kortet passar till en förpackning med Kaffeservetter!!! Det är de som är lite mindre i storleken.

Jag klädde alla sidor på kortet med det mönstrade pappret, även under förpackningen med servetter. Dels för att det blev snyggare, men oxå för att det blev lite mer stabilt då.
Material:
Beige och grönt cardstock
Mönstrat papper från Maja Design
God Jul-stämpel
Dies från Tim Holtz (Tattered Pinecone) för att göra blomman
Bladpunch från Nellie Snellen
Dies (LR 0202) från Marianne Design
Skärmaskin och bigarblad
Hörnstans från EkSuccess
Rött/guld snöre


Å här kommer beskrivningen på hur jag gjorde:
OBS!! Som jag skrev ovan så är måtten på kortet för en förpackning med kaffeservetter!

1. Börja med att välja ut dina papper, jag valde ett beige cardstock till kortstommen, ett grönt cardstock och ett mönstrat papper från Maja Design.

2. Den första biten till själva kortstommen ska vara 13 x 28 cm.


 3. Biga 13 cm in från varje kant.

Nu kan vi lägga den biten åt sidan ett tag. 4. Nästa bit, den som ska bli själva fickan för servetterna har jag skurit med måttet 21 x 11 cm. Jag har dock tänkt använda en kantstans och därför lagt till 1 cm på den övre kanten för det. Vill man istället ha en slät överkant så kan man använda måttet 21 x 10 cm. 5. Båda kortsidorna ska bigas 2 cm och 4 cm in från varje kant.

Och den långa sidan ska bigas vid 2 cm och vid 4 cm på den ena kanten. Vilken kan du väljer spelar ingen roll. 6. På varje sida där jag har bigat har det blivit små fyrkanter som vi klipper bort (som jag har gjort på bilden) för att det inte ska bli så klumpigt när vi viker in sidorna sen. 7. Nu har jag stansat min övre kant med en snygg dies från Marianne Design. Här kan man ju välja lite vad man känner för, en dies eller kantstans går lika bra.

Jag har även klippt ner flärparna på kanterna så det matchar med den stansade kanten. 8. Dax att tejpa ihop hållaren. Jag valde extra stark tejp, fördelen är att det håller bättre, nackdelen att när man väl fäst ihop sidorna så sitter det där, om det blev fel/snett så är det kört :)9. Jag börjar med de små flärparna som hamnar i botten, viker in och plattar till.10. Å sedan viker jag över långsidan.
11. Sist så fäster jag hela hållaren kant i kant med nedre kanten på insidan av mitt kort. (Här missade jag att ta ett foto innan jag monterade dit det mönstrade pappret, hihi.) 12. Jag skär till 3 stycken kvadrater i matchande cardstock med måtten: 12,5 x 12,5 cm
Och 3 bitar som är 12,5 x 1,5 cm.

Och i det mönstrade pappret skär jag till 3 bitar i storleken 12 x 12 cm.
Och 3 stycken bitar med måttet 12 x 1 cm.

På de mönstrade fyrkanterna använder jag en hörnstans från EkSuccess.

Och så färgar jag in kanterna med lite Vintage Photo.13. Sen så monterar jag ihop alla fyrkanter och smala remsor med min gluerunner.


14. Sist så monterar jag dit alla delar på kortet. Slätar till med mitt falsben så att alla delar fäster bra!

15. Nu är du klar ett dekorera ditt servettkort!


Kram
BellaMio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar