fredag 13 juni 2014

Smultron

Det här är den härligaste årstiden på året enligt mig!! Maj och juni är underbara månader, härlig fräsch grönska och ledighet för hela familjen väntar runt knuten :)

Jag har gjort en LO med foton från förra sommaren, när min dotter och jag hittade ett helt smultronsnår i hästhagen!

 Jag hittade fina papper från Maja Design och så ett vitt cardstock emellan. Det översta mönstrade pappret har jag figurklippt runt körsbärsblommorna för att få en fin effekt.
Och så tog jag Stickles - Frosted Lace på alla körsbärblommorna :)
Bokstäverna i ordet smultron har jag stansat ut med ett alfabet från Tim Holtz - Upon a time och lackat med Glossy Accent.

De bruna bokstäverna kommer från Prima. En blandad kompott med blommor från min blomburk, minirosor och pärlpluttar har jag oxå använt. Och bladslingan är utstansad med diesen Lavish branch - Memory Box
När den här nya diesen från Tim Holtz ploppade in i butiken var jag ju så klart snabb med köpfingret! För en familj med hästtjejer är den ju ett måste :)

Den vita delen har jag stansat ut med en 1" punch från Ek Success och så tog jag ett överblivet "C" från ett alfabetsark, gjorde lite pärlpluttar och vips så hade jag en egengjord hästsko :) På fotot har jag rivit kanterna och sen limmat dit små pärlor mellan varje bild.

Under fick det blir en liten bit ostduk. Även en kakservett fick plats under och så en en Wood Veener-fågel och en liten kapsyl oxå.Även här är det blommor från gamla blomburk, men även lite rosenknoppar, minirosor och de söta via snurrorna! Bladslingan är utstansad med diesen Flora - Crafts Too och så den söta dragkedjan från Prima.Nu tror jag att jag ska gå ut i solen en stund!

fredag 6 juni 2014

En exploding box!

Nu var det ett tag sedan det kom ett inlägg från mig här i bloggen, men idag bjuder jag på en Exploding box! Även om det är en del mäta så gillar jag att göra dem, tycker de blir lite extra liksom :)


 Jag har använt ett fint papper från Maja Design (som tyvärr är slut i butiken med många fiiiina från nyaste kollektionen finns i butiken) till utsidan och första lagret på insidan. De små fjärilarna har jag stansat ut i matchande spillbitar och duttat på Stickles - Frosted Lace och ett lager med Glossy Accents.
Grattis-texten har jag skrivit ut på datorn och sen stansat ut med en dies från Memory Box - Perugia Labels. Innan jag tog loss diesen från pappret så passade jag på att färga in lite med Weathered Wood som jag även använt runt alla kanter på de mönstrade papperna.
När man knutit upp spetsen och öppnat upp boxen så visar sig tre lager där jag använt matchande papper från min spillåda. Det mönstrade pappret på det översta lagret har jag även torrembossat med en "prickig" embossingfolder.

Som bas till alla tre lagerna har jag använt ett beige cardstock. Jag tycker den här texten från Bildmålarna är så fin!!! Och så är den inte så stor heller, passar perfekt i den fina diesen från Roxstamps. Ramen har fått ett tjockt lager med Glossy Accent och texten embossade jag med Tims embossingpulver för detaljer.
 Små rullblommor, oxå dem utstansade med en dies från Memory Box och ett liiiitet hjärtan som kommer från Hjärtan-bannern från Lalala-land. Fjärilarna är stansade med Nellie Snellens minsta och mellersta fjärilspunchar. De minsta har fått ett rejält lager med Stickles och sen Glossy Accents medan de mörkare bara fått Glossy.


Har fått hem lite nya fina papper och massa fina dies så idag blir det nog lite mer pyssel, kanske en LO till nästa vecka :)

Kram på er och hoppas ni får en fin dag!