fredag 21 mars 2014

Mera PL

Idag har turen kommit till hur jag fixar till foton och gör egna dekorationer när jag skapar till mitt Project Life-album.
 Jag brukar skriva ut de ord jag vill ha på ett lite tjockare papper i skrivare. Å sen klipper/skär jag ut dem med skärmaskinen. Ibland tar jag en hel fras och ibland tar jag ord för ord. Det är ju lite olika vilket som passar bäst för dagen :)

Oftast färgar jag in kanterna och kanske lackar med Glossy Accent över. De ord och remsor som jag har klippt ut men inte behöver för tillfället sparar jag i en gammal godislåda till en annan gång. Ibland stansar jag ut ett litet ord i stället, färgar in och lägger i de söta kapsylerna! Då blir det så här fina dekorationer. Den till vänster är med Glossy Accent som är på väg att torka och den högra är med en Epoxybubbla.
 Jag plockar fram lite spillpapper och så några Epoxybubblor. Sen är det bara att rota i lådan efter roliga papper med fina mönster :) Jag limmar först fast bubblan på bilden och sen klipper jag runt. Men var NOGGRANN med att torka av allt lim från saxen innan det torkar, annars kan det bli en dyr historia...  Å så här fina dekorationer har jag nu! Pilar av olika slag är snyggt och lätt att göra. Jag skär till lite remsor i olika bredder och matchar vissa med någon ljusare cardstock.
 Till min skärmaskin finns ett perforeringsblad, det blir en snygg detalj att markera runt pilen, ser nästan ut som sydda stygn. Och på bara en halvtimme har jag många fina pilar i olika färger. Även utstansade figurer är perfekt att dekorera med. Om man rotar runt lite bland sina dies så hittar man många som passar :) Jag har ett riktigt gammalt sett från QuicKutz med Tab's. Det finns inte att köpa längre, men det finns punchar i butiken som stansar ut fina Tab's. Står högt upp på min önskelista kan jag säga :) Krympplast kan man oxå göra mycket roliga och fina dekorationer med! Här har jag stansat ut två motiv, en häst och ett Eiffeltorn. Man kan stämpla oxå på krympplast, var noga med att använda en dyna som fäster på plasten bara! Jag trycker min utstansade häst i embossingdynan, noga så att hela hästen blir täckt. Sen heller jag embossingpulver över och sist värmer jag med Embossingfönen. Då får man så här fina dekorationer! Lätt som en plätt och snyggt som sjutton! Titta på den här hästen, visst är den fiiiiiiiin!!Sen finns det ju en hel del dekorationer som inte är tänkta till PL från början med som funkar alldeles utmärkt :) Här är ett litet axplock från Tim Holtz sortiment.
 Men nu är det dax att göra dagens PL-alster. Jag fuskar lite och använder de färdiga korten som jag visade förra veckan, plockar fram lite bilder som jag är sugen på och så mina hörnstansar. Nu har jag placerat ut bilderna där jag vill ha dem och skurit till dem i lite mer lagom storlekar. Ett enkelt sätt att ruffa till bilderna är genom att rugga upp kanterna, det blir snyggt och det är ett perfekt sätt att gömma kanter som inte är helt jämna efter att man klippt ut dem med en sax :) Den här skrapgrejen köpte jag för lääääänge sen, och inte har jag använt den mycket, men nu så! Det blir en riktigt läcker effekt att dra med den runt fotot. Rubons är oxå jätteroligt och passar såååå bra till foton. Här har jag ett sett från KaiserCraft som är så himla vackert. Bara att klippa ut den text man vill ha och efter att man tagit bort skyddsplasten så gnuggar man bara texten på plats. Nu känner jag mig nöjd med dagens alster, allt ligger utlagt där jag vill ha det och det är bara att limma fast, fixa lite text och stoppa ner i fickorna! Och så här blev det! Jag är helnöjd :) Känns som jag, mjuka varma toner, och lite föraning om våren! Efter att jag rispat fotot och ruggat kanterna, så la jag till fågeln. Mer behövdes inte till den här bilden. Titel och datum, och så tyckte jag att det fina gammaldax staketet passade så himla bra till slottsmiljön. En minikapsyl och ett trähjärtan i min hemmagjorda pil. Finfint och snabbfixat! Den här stämpeln är en av mina absoluta favoriter, tycker texten är så otroligt vacker. Och den passade jättebra till just det här alstret.Och den här sista bilden var lite stor och jag ville inte beskära den så, ja då fick den helt enkelt delas får att få plats :)


Material:
Mönstrat papper
Blandad cardstock från spillådan
Dies - Eiffeltorn, häst, staket, stjärnor, blommstänglar, kakservett, fågel på gren
Tab-punchar hittar du här
Bokstavsstickers och datumstickers
Blandade dekorationer från Tim HoltzHoppas ni alla får en riktigt skön helg!

2 kommentarer:

 1. Många fina detaljer du gjort och designen är snygg tycker jag.
  /Eva

  SvaraRadera
 2. Efter att läst detta inlägg blir man ännu mer lysten på att börja med PL...tack för dessa tips
  Ha en fin helg
  Kram

  SvaraRadera