fredag 14 mars 2014

Det går framåt!

Under veckan som gått har jag skapat en mängd kort att använda till mitt PL-ande, i blandade storlekar, färger och tekniker. Himla roligt och avkopplande måste jag säga :) Lättast är ju att använda sig av ett riktigt snyggt mönstrat papperBara att skära till i den storleken som är på plastfickan du vill använda. Jag har oxå rundat hörnen, kanske kommer jag att färga in kanterna oxå.Jag tyckte det blev lättast att välja ut lite rolig cardstock och göra alla kort på en gång. De fickor som finns på mina plastfickor är 6x4" och 3x4" så de storlekarna har jag skurit till, och så rundade jag hörnen på alla korten.
  Jag plockade fram ett alfabet från Tim Holtz, och fixade till lite bokstäver. Hittade även ett par stämplar från Tim Holtz i hyllan och fixade ganska enkelt till fyra fräcka kort.

Genom att blanda färgerna på bokstäverna blir korten mer livfulla. Vissa bokstäver lackade jag med GLossy Accents oxå. Stämplar och masker fick bli nästa projekt!Stämplade först på ett cardstock och så på ett vanligt skrivarpapper för att skapa en mask (ett skydd) till motivet. Med masken på plats plockade jag fram en stencil och en distressdyna och började färga in. Kan man inte hålla masken på plats för hand, kan man ta hjälp av lite Washitape. Den håller masken på plats men är lätt att ta bort igen.
 En textstämpel som jag embossade sen var det kortet färdigt :) Till nästa kort plockade jag fram lite fler distressfärger och gick loss ordentligt! Innan jag flyttade masken så passade jag på att fylla i vissa konturer med en svart penna. En enkel stämpel kan mycket väl räcka för att göra ett riktigt fint kort! Och vill man så kan man ju variera färgen på texten som jag gjort på det vänstra kortet. Efter lite distressfärg och masker blev korten helt annorlunda :)
 Å så till sist, man kan ju faktiskt använda sina dies som stenciler oxå! Bara att lägga på plats och färga in :) När jag stansat ut ramen så dränkte jag den i UTEE-pulver. Mycket lättare än att lacka med Glossy Accent, men lika fint resultat.Två kort som är helt olika trots att de är så lika.


 Hela min stora skörd av egengjorda kort! Till de här korten har jag använt dies och lite Glossy Accent.

Sen skriver jag ut ett helt ark med små ord på min skrivare. När jag sen behöver ett ord eller en fras är det bara att klippa ut orden, kanske färga in kanterna och kanske lacka dem.

Jag har valt att inte göra alla korten helt färdiga utan väntar med det tills jag vet vad jag ska ha dem till. Någon bilsemester kommer få dessa fina kort som jag gjort med stämplar från ett Tim Holtz set. Lite fler kort med stämplar från Tim Holtz.
 Efter lite rotande i spillpapperslådan hittade jag dessa gobitar! De liksom bara låg där och väntade på att få bli kort till mitt Project Life :)Å så vidare till dagens PL då:
Jag började plocka fram de foton jag ville använda. Placerade ut dem där jag tyckte de passade och sen var det bara att sätta igång att klippa, dekorera och skriva texter :) Å så här blev det.

Jag märker att jag gärna håller mina project ganska rena, inte så mycket mönstrat papper eller färger. Kanske är det nybörjarkänsla eller så gillar jag helt enkelt det lite mer sparsmakade :) Text från datorn och namnet Marit (som den fina svarta ponnyn heter) har jag stansat ut. Även hjärtanen är utstansade och pilarna är Veneers som jag färgat blåa med distressfärg - Stormy Sky Livet som hästtjej är roligt och ibland tufft. Men oj så roligt det är! Den här texten passar så otroligt bra! Fotot fick inte plats på ett kort så det blev till att dela det i fyra delar, men det gick ju lika bra det! En galopperande häst (dies från Poppystamps) som jag lackat. Tog lång tid att torka så det gäller att lägga det på en plats där man inte riskerar att kladda ut lacken ;) Och några ord som beskriver hur tjejerna (min dotter och ponnyn) känner sig när de får rida ute i paddocken i vårsolen.Det blev ett långt inlägg! Nu ska jag ta och gå ut i solen en stund i stället :)


Kram
BellaMio

4 kommentarer:

 1. Inspirerande!!!
  Snyggt med det delade fotot. Jag gillar verkligen stilen på din sida, läckert. Det är nästan så man blir sugen att testa själv :)

  SvaraRadera
 2. Jättefint!! Jag har funderingar på att göra album till mina döttrar i PL stil. Nu fick jag lite inspiration på vägen. :)
  Tack!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Oj vad duktig du är! Och fint blir det verkligen.
  Hälsningar Eva

  SvaraRadera