onsdag 18 december 2013

Mååååånga jukort blir det!

Jag lovade ju att visa julklappsetiketter idag, men tyvärr får jag lov att visa ett gäng julkort istället. Igår kväll var det meningen att jag skulle ha mys med glögg, julmusik och etikett-tillverkning. Men i stället tillbringade jag kvällen på akutmottagningen. En mycket stoooooor och framförallt tuuuuuung häst, blev lite rädd och hade oturen att ställa sin bakhov just där min högerfot stod. Efter röntgen konstaterades sprickor i benen i foten. Nu blir det en lugn julhelg med mycket julgodis och soffhäng istället.

Så idag blir det ett gäng julkort som jag och min familj tillsammans pysslade ihop i fredagskväll!

 Vår familj brukar inte skicka så många julkort men i år bestämde vi oss för att göra en ansträngning och knåpa ihop ett gäng och skicka till släkt och vänner.


Vi höll det enkelt för att alla i familjen skulle kunna vara med och tillverka dem och mys/pysselfaktorn var hög :) Hela 15 kort fick vi ihop under en kväll.Vi använde vit cardstock som kortbas och med den urläckra diesen från Go Kreate stansade vi ut en bit även den i vitt som vi sen embossade med en embossingfolder. Kanterna färgade vi in med lite blå distressdyna.

Vi stansade ut snöflingor i blått och ovaler i vitt till texten som vi stämplade med svart och sedan embossade med clearpulver. Lite bling i mitten på snöflingorna och ett vitt band så var korten klara!!

Sist av allt stoppade vi dem i Cellofanpåsar, skrev på adresserna på en bit cardstock och tejpade igen påsarna. Jag skickar nästan alltid mina kort direkt i cellofanpåsen, tycker det ser mycket finare ut och dessutom är det supersvårt att få ner korten i kuvert!


Måste verkligen rekommendera Cellofanpåsarna som Inger har i butiken, de är 16,5 cm så även om man har extra mycket dekorationer på kortet kommer de få plats, och sen är de av riktigt bra kvalitet. Stadiga och med bra tejpremsa, ingen sladdrig påse inte!Ja det var det jag hade möjlighet att bjuda er på idag, nu blir 
det mys i soffan med foten i högläge en stund :)

4 kommentarer:

 1. Men OJ vilken otur du haft!! Ajajaj hoppas du inte har allt för ont och att ni ändå får en supermysig jul.
  Ser att den här pysselkvällen var lyckad. Så mysigt att sitta o göra alla kort tillsammans. :)
  Dom blev jättefina!!
  Önskar dig en riktigt god jul och krya på dig nu!
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Åh, så fina julkort ni har knåpat ihop.. Roligt att involvera hela familjen. Här fixas det sista med julkorten med.. Är mycket jobb med det, och varje år tänker man att nästa år ska jag vara bättre förberedd.. :)

  Usch, du får verkligen en lugn julhelg du.. Hoppas att läktiden inte blir alltför lång.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Så härligt med julkort som ett gemensamt familjeprojekt!! Det ska jag testa till nästa jul <3
  Glada hälsningar, Monica

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt fina! Vilken bra idé, det kanske vi kan göra här hemma nästa år! Kramar i massor!

  SvaraRadera