onsdag 17 oktober 2012

När det är svårt att komma igång...

När pysselmojjo har sinat och jag har svårt att komma igång då är det LO's som funkar bäst för mig. Som ni säkert märkt så är det så just nu, hittar liksom inte inspirationen, inget blir bra och massor hamnar i papperskorgen.

Vad gör ni när det händer för er? Ge mig era bästa tips!!

Min mellanson har varit med i skolans rugbylag under två år och jag har skapat en LO med bilder från en av matcherna.


Jag tycker inte det är helt enkelt att göra killiga LO's, det är liksom inte alltid det passar med blommor, blingbling och ryschpysch...

Så det blev till att plocka fram en rejäl portion fantasi...


 Jag ville göra något roligt med bakgrundspappret så jag tog ett av Tim Holtz's Kraft Core Cardstock, det svarta, och plockade fram en embossingfolder. Tyvärr är ju ett helt cardstock alldeles för stort för att rymmas i en liten embossingfolder, men då finns ett superbra sätt om man ändå vill embossa lite.

Man lägger pappret på embossingfoldern, sen tar man en stompf och gnuggar hårt, fram och tillbaka eller i cirklar så man får med allt mönster. Det tar ett tag på ett så här stort papper men det är det värt!

När jag embossat färdigt så tog jag min sandpapperskloss och slipade så jag fick fram mönstret, då blir det så här läckert!!

Det mönstrade pappret är ett vääääldigt gammalt som jag har haft liggandes just för ett sånt här tillfälle :) Jag rev kanterna och färgade in dem.

Sen plockade jag fram en mask och färgade in lite siffror här och där för att få lite mer liv i det hela.
Det blåa pappret är baksidan av sportpappret som jag rev av för att få snygga kanter, passade ju perfekt att ta med så det blev lite färg oxå.

Jag har limmat fast kapsyler och sedan klistrat på foamsiffror som jag kletat på lite smooch på.

Om ni tittar noga kan ni se att jag har målat med svart Crackle Paint runt kanten på fotot. En effekt som jag ofta använder och gillar. Stansade ut en stjärna i gult papper, körde den i en embossingfolder och smetade sedan på lite Stickles, de var ju faktiskt stjärnor i den här matchen! Utklassade motståndarna och vann med stora siffror, hihi...De små bilderna har jag rivit kanterna på och så lite svart Crackle Paint på dem oxå.


Jag är inte helt säker på att jag är klart med den här LO'n, kanske hittar jag fram över någon dekoration som jag gillar och tycker passar, då smäcker jag på den oxå :) Men tills vidare får den sitta i sonens album!


Nu ska jag gå och mysa med dottern som är sjuk och hemma från skolan!


6 kommentarer:

 1. den va urläcker!!!! tack för tippset om bakgrunden. det hade jag inte tänkt på

  SvaraRadera
 2. Hej Bello Mio
  Denna LO:n är ju grym... gillar den jättemycket.
  Du har verkligen dekorerat så snyggt till de fina fotona och bakgrunden är så läcker. Att få tillbaka inspirationen och lusten att scrappa, så är mitt tips: skapa tid , träffa andra scrappare man trivs ihop med och få lite nya tips och idéer. Det bästa sättet är att åka på scrappträffar där det hålls en massa demos och kurser eller bara ge sig ut i cyberrymden.....Hoppas att Mojjon kommer tillbaka... gillar att se dina verk!!! Ha en fin dag!!! Kramizar Susanne

  SvaraRadera
 3. Riktigt snyggt!
  Smart sätt att embossa ett helt papper, och ruskigt snyggt blev det.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Underbar!
  Och jag vet hur tufft det kan va att göra LO:S när man har grabbar..... Det går inte med så mycket blommor och rysch och tuttinutt!
  Den här LO:n var hur cool som helst!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Så läcker LO! :) Smart hur du embossar hela cardstock, det vart ju superbra! :)

  Hoppas att din inspiration har kommit tillbaka! Det är svårt när den försvinner. Men nu närmar vi ju oss jul och då kanske pysselkänslan kommer tillbaka! (Och kan du göra så här fina LO's utan din mojjo, så är du ju alldeles fantastisk!) :D

  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Hur läcker LO som helst!
  När mojon dalat, så sover jag, så att jag är utvildad och njuter av frisk luft. Städa i pysselrummet kan jag gå igång på. Skisser på LO, bruker även funka. Hjälper inget av detta så gör sosm Susanne tipsar.... pysselträffar, demos och träffa andra scrappare.

  Hoppas mojon är tillbaka snart.
  Kram Katja

  SvaraRadera