fredag 5 oktober 2012

Fina altrade ramar...

Under en av mina rundor till second hand-butikerna i stan kom jag över en låda med diabildsramar. Så klart såg jag ju användningsområdet direkt!!

Så här blev några av ramarna efter att jag gått lös på dem med Alcohol Inks, stämplar, vax och dekorationer. Fräckt som sjutton och det gick ganska snabbt att göra oxå :)


 Här har jag använt ljust bruna toner av Alcohol Ink's och sedan stämplat med mörkt brun dyna från Staz-on.  Dynorna från Staz-on är de bästa när man ska stämpla på denna typ av material. De fäster superbra!!

Jag har även gått runt kanterna med en svart Staz-on-dyna för att få lite mer djup.

När jag var färdig med själva ramen gjorde jag ett hål och fäste en öljett med crop-a-dilen och sedan knöt jag dit en charm i ett band. Här är det ytterligare lite ljusare brunt med Alcohol Ink's, stämplat med brun dyna och sedan kletat på Wax runt kanterna och lite här och där på ramen oxå.

Fina blommor från fina Nellie Snellen-stansen och pärlor. På den här är det samma bruna som på den första fast här har jag även använt Blending Solution så att Alcohol Ink's flyter ut mer. Stämplar från Tim Holtz och en snöflinga i en snörbit. Många har redan börjat med sina julkort (dock inte jag!) så jag tänkte passa på att testa en med jultema oxå. Den här fick 3 olika blåa toner med Alcohol Ink's och sedan stämplade jag en snöstjärna (med en silvrig dyna) lite här och där och fäste lite bling bling på utvalda ställen.De diaramarna som jag köpte var ena sidan vit och den andra svart. Alla de ramarna som är ovan har jag använt de vita sidorna men den här är den svarta sidan!

Jag har använt ett mixativ tillsammans med Alcohol Ink'sen i färgen koppar och resultatet blir såååå fräckt!!! Skimrar som sjutton, men det kan ni ju tyvärr inte se på bilden.

Jag har stämplat med vit, svart och kopparfärgad dynor och blandade stämplar från Tim Holtz.Det var så himla roligt så när jag hade gjort alla ramar blev jag så sugen på att göra ett alster där jag kunde använda en av dem...

 Så det blev en Halloween-tag som jag tänkte hänga runt en flaska rött. Perfekt gå-bort-present :)Jag gjorde den här ramen på samma sätt som de ovan fast jag använde hallowwenstämplar istället. Och som dekoration fick det bli en kapsyl med bild och Glossy Accent.Det finns så himla mycket roligt att fynda på Second Hand och loppis som passar 
kanoners till vår hobby, så passa på att ta en runda när du har tid nästa gång!5 kommentarer:

 1. Du är duktig på att göra roliga och annorlunda saker....´
  Ha en fin helg
  Kram Inga

  SvaraRadera
 2. Så fina ramar!!
  Man kan alltid hitta massa underbara fynd på loppis och secondhand butiker:-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh så fina!
  jag har jus åna hemma med! TACK för inspirationen!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh så fina!
  jag har jus åna hemma med! TACK för inspirationen!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så grymt läckra ramar... det ska vara du att komma på såna här bra att ha saker... Jag tror att jag har såna ramar någonstans!? Kanske tar och snor din idé :) Tagsen är super cool!!! Ses vi i Växjö eller Västervik??? Ha en fin dag! Kramizar Susanne

  SvaraRadera