tisdag 1 maj 2012

Grönt är skönt!

Jag har varit på träff!! Lördag å söndag var det träff i Västervik och goa Johanna och jag åkte dit. Vi åt gott (hela tiden kan tilläggas), pysslade för fullt och sov kungligt på vackra Gränsö Slott. Jag passade faktiskt på att besöka deras härliga relax-avdelning på söndagsmorgonen. Perfekt sätt att starta dagen på :)


En av utmaningarna på träffen bestod i att man skulle skapa ett monokromatiskt (ett kort i bara en färg, övrigt tillåtet endast hud och hårfärg samt mycket lite svart/vitt). Det ingick även ett uppstämplat motiv som man skulle färglägga.

Det är ju verkligen inte min grej att använda färglagda motiv på mina kort, men skam den som ger sig! Jag gav mig i kast med distresser, färger, papper och blommor och fick till slut ihop ett grönt kort. För grönt var nämligen den färg som jag fick i min utmaning.


Och här har vi kortet:

 Jag är lite inne på att göra dessa kuvertkort ljust nu så basen (som är ett vanligt vitt kuvert) är färgad grön med distresserna.

Sen letade jag upp ett vackert papper från Pion design som gick i gröna toner och dessutom var dubbelsidigt och satte igång.

Rivna kanter med grön distress runt kanterna, och så tegelväggsmasken i mjukare grönt i mitten.



 Stämpelmotivet (från Bildmålarna) i massa olika gröna nyanser, även om en hennes blus verkligen ser mer gul än grön ut. Glossy Accent på hattband och rosetter och lite bling i mitten av blomman.



Tims utstande klocka med ett tjockt lager Crackle Paint - Rock Candy. Visarna fäste jag med grön brad och så lite blandade gröna blommor.

Bandet har jag oxå färgat med distresserna, genom att dra med infärgningsverktyget fram och tillbaka längs bandet tills jag fått dit så mycket färg som jag ville ha.



 Den finfina biljett-diesen från RoxStamps och en av stämplarna som passar till, fastsatta med Tiny attacher.




 Det här hörnet såg lite tomt ut så jag stansade ut en bladslinga (från Memory box) och limmade fast under klockan.

Lite här och där runt om pappret har jag rivit loss små bitar och limmat fast en liten pappersbit från baksidan som tittar fram i sprickorna.



Och när man då öppnar kortet så följer de små blommorna med och ger en fin liten detalj till insidan.


Nu är vi inne i Maj månad, min favorit!!! Jag hoppas verkligen vårvärmen kommer nu så man kan njuta av alla vackra blommor och den härliga grönskan som här våren till. Även om jag är pollenallergiker, hahaha!!!


13 kommentarer:

  1. Åh, vilket underbart kort i härliga vårfärger!
    Kramis

    SvaraRadera
  2. Detta kort blev ju helt underbart , gillar jätte mycket ...........

    //anneli

    SvaraRadera
  3. Vilket fint kort!! Jag har alltid varit förtjust i bildmålarnas stämplar, denna är så gullig och du har satt henne så fint!
    Vilken rolig helg du har haft, äta.......det nöjet måste man få göra ofta och länge, finns ju så mycket gott att smaska på =)
    Kram Iffa

    SvaraRadera
  4. Vilket välarbetat kort! Du har då tänkt på allt. :)

    Det vart jättefint!

    Kram Annika

    SvaraRadera
  5. Ett jättefint kort och när du säger det så är det inte ofta du visar denna typ av kort. Men det tycker jag att du ska ändra på :) Det blev ett kort i din stil i alla fall. Ha det gott, jag hoppas vi träffas i Ö-ljunga framöver. Kram Gertrud

    SvaraRadera
  6. Underbart kort!! Många fina detaljer och motivet är så fint färglagt.
    Låter som att du har haft en helt underbar helg :)
    Kramis

    SvaraRadera
  7. Hej Bella Mio! Åh så fint kort du gjort! Underbar layout! (och jag gjorde också ett kort med detta papper idag, så skoj det var att se det på ett annat kort!)
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  8. Hej Bella Mio!
    Jag har ju sett ditt kort live och det är ännu finare i verkligheten...
    Du säger att du ej är en hejare på att färglägga motiv, men det tycker jag att du är... Det vill vi se mer av :) Sen gillar jag detta kuvertkort, hade ej sett det tidigare så det får jag ta och prova ngn gång.... Ha en fin dag och njut av solens härliga värme!!! Kramizar Susanne

    SvaraRadera
  9. Vilket underbart vackert kort och jättefint färglagt! Hur gör man ett kuvertkort?

    SvaraRadera
  10. underbart kort.. ja älskar grönt :D den där klock dien har jag suktat länge efter *ler* Men en dag k anske man får råd

    SvaraRadera
  11. Jätte fint kort, grönt är härligt, saknade dej på träffen igen :( fy vad det dröjer läääänge innan vi ses, hur går det med giftpinnarna? bara bra hoppas jag
    stora kramen
    Tjingeling

    SvaraRadera
  12. Kul att se ditt bidrag i lugn o ro. Det blev kanonfint. Kul att få träffa dig och alla andra på Hobbyhärvans träff. Längtar redan till nästa gång. Det var så häftigt att få se alla i djup koncentration och så många snygga resultat det blev.
    Ha en skön vår.

    SvaraRadera
  13. Underbart kort. Mysigt med träff och inte fy skam att få bo på ett slott:)
    Kram Tesa

    SvaraRadera