söndag 14 december 2008

Luktar så gott!!

Ja i fredags luktade det så gott i vårat hus. Jag torkade frukt i ugnen. Apelsiner, citroner, lime och äpple! Tänkte ha dem i en stor skål med några kanelstänger och lite fina scrap-dekos. Men jag var bara tvungen att ta en bild och visa er. Är det inte underbart så säg?!


Det är ju så lätt att göra själv oxå. Jag har varmluftsugn så jag fick in båda plåtarna samtidigt. Jag hade ungen på 50-75 grader och det tog väl ca 3 timmar. Man skär skivorna ganska tunt och lägger dem på bakplåtspapper. Sedan måste man sticka in en träslev i luckan för den får inte vara helt stängd. Fukten från frukten måste kunna komma ut. Annars torkar de aldrig... Jag vände mina ett par gånger. Vet att man inte ska behöva det, men jag ville ha dem jämbrända. Har man möjlighet så kan man lägga dem på ugnsgallret över natten eller så, så är man säker på att de är helt torra.

Hoppas ni inte stökar för mycket nu när det inte är så långt kvar till jul, utan ni hinner med lite pyssel oxå.

Tack för att ni tittade in och skriv gärna några rader!

4 kommentarer:

 1. Vad tjusiga. :)
  Hur länge och vilken värme i ugnen?

  SvaraRadera
 2. Åh gud vad fint du fick till dem!
  Förra året torkade jag apelsiner och i år har jag gett mig på äpplen. Dock blev inte mina lika fina som dina. Testade dock inte att ha öppet ugnen lite, och har inte varmluft.. Hmm nu blev jag i alla fall sugen att testa apelsiner i år igen :)

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt juligt det ser ut!!! =) Jag har något till dig i min blogg! =)

  Ha det gott, kram

  SvaraRadera
 4. tack för underbart tips!!

  SvaraRadera