fredag 18 oktober 2013

Snart är det jul!

Ja eller i alla fall är det hög tid att börja tänka på julklapparna, det tycker i alla fall min dotter som skrev sin önskelista igår:)

Fler alster från Juljippot kommer från mig idag :)


Först ut är en julgran (sist i inlägget hittar ni en mall):
 Jag letade ett tag på nätet men jag hittade ingen rolig mall på julgran, så jag knåpade ihop en egen:) Det var egentligen inte så svårt och den var riktigt rolig att göra!

Jag stämplade en äldre julstämpel från RoxStamps två gånger och så klippte jag ut den innersta cirkeln och fäste ovan på den andra med 3D-kuddar så fick det hela lite distans.

Små söta pärlor fick vara med och även lite Frantage Embossingpulver. Blommor, små gröna utstansade kvistar och en röd rosett fick bli övriga dekorationer. Längst ner fäste jag ett pärlband runt om, ser nästan ut lite som istappar ;)
Och i toppen måste man ju så klart ha en stjärna!

Jag stansade ut fyra små stjärnor i det läckra snöpappret och så veck jag dem på mitten och limmade ihop dem. Innan jag fäste ihop den sista satte jag i en tandpetare som jag sen kunde sticka ner i toppen på granen.

Material:
Vit och brun cardstock
Snöpapper
Pärlband
Stämpel från Rox Stamps
Frantage Embossingpulver
Vita blommor
Rött satinband
Pärlpluttar
Nästa projekt blev små söta klädnyps-dekorationer:

Jag målade klädnyporna med akrylfärg och när den torkat kletade jag dit Distress Stickles. Medan det torkade stansade jag ut cirklar från spillbitspapper och limmade fast dem i kaspylerna. Sen limmade jag fast dem på klädnyporna och sist la jag på ett tjockt lager 3D-lack.

De här sötingarna kan man ju ha till mycket, det går exempelvis att fästa magneter på dem och ha dem på kylskåpet, kanske kan man ha en till varje familjemedlem att fästa sin önskelista på :)Själv använde jag en som dekoration till mitt nästa kort:
 Jag gjorde en liten vuxen-version på adventskalender, eller ja i alla fall en nedräkning till jul. Center-step-card heter den här vikningen och jag gillar den massor!
 Jag har målat en halv trådrulle med akrylfärg och fäst en liten önskelista runt rullen. Lite rivna kanter med distressfärg på fick det bli. Å så min klädnypedekoration! Och lite blommor och blader så klart...
"Nummerlapparna" har jag skrivit ut på datorn och sedan bundit fast på kortet med min bia och en liten bit spiral. Gillade verkligen denna, så tankar finns att göra en för hela året oxå...Material:
Kraft och Röd Cardstock
Bia och antikfärgad spiral
Kapsyler
Glossy Accent
Klädnypor
Trådrulle
Röd akrylfärg
Distress Stickles - Picket Fence och Fired Brick
Blom och bladpunchar från Nellie Snellen


Hoppas ni gillar mina alster och undrar ni över något är det bara att hojta till!

Kram
BellaMio5 kommentarer:

 1. Så himla fint!! Det här gillade jag, helt i min smak.

  SvaraRadera
 2. Mona Andersson24 oktober 2013 20:24

  Hej!
  Hittade av en slump dina filmer på youtube :-). En film handlade om ljusbilder att sätta på ljus och en kruka. Nu till min fråga: Bilderna du använder till detta, vad är det gjort av, är det vanliga fotografier eller vad. Med tanke på att du kunde "dela" på bilden efter att den legat en stund i vatten. Mvh // Mona

  SvaraRadera
 3. Hej Mona! Så kul att du hittat mina små filmer på youtube :)
  Bilderna du frågar om är så kallade transferbilder. Typ gnuggisar man hade när man var liten fast modernare och avsedda för ändamålet. Finns för allt möjligt som tyger, papper, ljus m.m. Jag har köpt mina hos Pysseltagen, men just nu kan jag inte hitta dem där. Sök på ljusbilder eller transferbilder på Google, så får du nog upp någon butik som har fina bilder :)

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mona Andersson29 oktober 2013 01:28

   Tack så jättemycket för svaret :-)

   Radera
 4. Wooow såå mycket julinspiration på en och samma gång och allt är såååå fint

  SvaraRadera