torsdag 8 november 2012

Utlovad tutorial...

Tidigare lovade jag att visa hur jag gjort ett gelkort, så här kommer en kort tutorial :)

.

Egentligen är det inte så svårt och det enda som man faktiskt behöver är tvål och en zippåse. Jag har även använt lite glitter i min tvål och min glue runner.


 Jag började med att hälla i tvål och glitter i påsen. Ta inte för mycket två från början, det bättre att hälla i mer ifall det inte blir tillräckligt. Platta ut påsen och se så det tvålen täcker hela motivet och att du inte har några större luftbubblor i påsen. Sen försluter du zipremsan. Jag har skurit till motivet så det är mindre än min påse, se oxå till att det hela blir mindre än ditt mönstrade papper du sen vill ha ovanpå bilden.

Tejpa en remsa längst ner på motivet och limma fast påsen kant i kant med motivet. Så här! Vänd på steken och se till att påsen ligger slätt mot pappret. Tejpa sedan fast toppen av påsen på baksidan.Sen är det bara att tejpa dit det mönstrade pappret ovanpå påsen och motivet. 

Klart!!

Beroende på hur tjock själva zipremsan är kan det behövas 3D-kuddar när man fäster det mönstrade pappret på sin kortstomme sen.Eftersom jag då gjorde ett kort innan jag bestämde mig för att göra en tutorial så kommer det kortet här :)

 
Fint papper från Maja Design på en bas av Kraft Cardstock.


 Motivet bakom tvålen :)

Jag hade inte så himla många havsmotiv så det fick bli ett julmotiv i stället... Jag tyckte det var lite tomt i hörnen så jag stansade ut några snöstjärnor från Sizzix dies.

I min senaste leverans från Pysseltagen fanns Tim Holtz nyaste påfund, Frosted Adhesive Film. En självhäftande film som ger en frostig yta, så detta passade jag på att häfta fast på pappret innan jag stansade ut stjärnorna. Himla fint men syns dåligt på bilderna....Små fina blommor dekorerade med pärlor och minirosor.Å en större blomma, stansade blad och fint band. Två små pärlswirlar fick bli den sista dekorationen.Har ni inte provat att göra gelkort tycker jag ni ska 
göra det nu för det var riktigt roligt :)


6 kommentarer:

 1. Jättemysiga. Det måste jag prova på!!!
  Tack för underbar inspiration, as always. :)
  Kram <3

  SvaraRadera
 2. Hej
  Tack för tutorialen... jag har testat innan men då använt hårgelé :) Att jag ej tänkt på tvål... både billigare samt lättare att finna i olika färger. Ditt kort blev jättefint!!!! Ha en fin dag!!! Kramizar Susanne

  SvaraRadera
 3. Men så himlans mysigt
  Ett sånt kort mååååste jag ju testa
  Tack för tuten

  Kraaaaam

  SvaraRadera
 4. VILKET SUPER BRA TUTORIAL, tack!

  Kortet helt super fint!

  Önskar dig en riktigt härlig helg!
  KRAM SUSY

  SvaraRadera
 5. Jätte bra tutorial!!
  Detta måste jag ju prova!!

  SvaraRadera
 6. Tack för inspirationen och en bra tutorial!
  Detta måste jag ju prova - sparar länken i min "bra-att-ha-mapp" :-)
  Kram

  SvaraRadera