måndag 5 mars 2012

ART journaling...

ART journaling är inget som jag provat på men till artikeln som publicerades hos StampARTic i går så var det just det som var temat.

Men det fina med ART journaling är ju att allt är helt rätt! Grejen är att det ska handla om dig, vad som är viktigt för dig just nu, det kan vara allt från känslor du vill ha på pränt, en teknik som du länge velat prova eller kanske ett ordspråk som "talar" till dig. Det är DIN bok och du gör hur du vill i den!!!

Enda grejen är väl att det kanske kan bli lite väl personligt ibland för att visas upp i bloggar m.m., det märkte jag om inte annat när jag letade information och inspiration

Sagt och gjort... Jag gick och funderade i några dagar, sen kilade jag faktiskt iväg och köpte mig en bok att kladda i. Först hade jag tänkt använda en bia-bok, men nä, ska det va ska så det va den här gången, hihi...


Mitt allra första försök handlar om min rädslar för hästar som bottnar sig i en olycka i tonåren då jag red en del. Efter det har jag inte suttit på hästryggen över huvudtaget och jag har till och med kämpat emot (rejält) när dottern har velat börja.


Efter mycket tjat (2 år) fick hon äntligen börja på ridskola i februari förra året. Det krävdes inte att föräldrarna skulle hjälpa till, det finns stallvärdar som gör det. Men när man går där i stallet och tittar medan småtjejerna har genomgångar och fixar med hästarna så ja, rätt som det var kom jag på mig själv med att faktiskt sträcka in handen och klappa en av sötnosarna på mulen... Och nästa gång, kliade lite bakom ett öra.


Utan att jag riktigt förstått hur det gått till så stod jag plötsligt inne i en box och borstade och förberedde en häst för dottern att rida på. Till och med en sköthäst har vi nu dottern och jag!!!


Nu har jag ridit på recept sen i oktober och jag ÄÄÄÄÄLSKAR varje minut!!! Så här blev då i alla fall mitt första försök!!

Sidorna är helt vita från början så det första jag gjorde var att gå lös rejält med mina mister, kul!!

Sen blev det lite stämplar, bitar av boksidor som limmades fast och så den vackra hästbilden.Den här texten har jag skrivit ut på datorn, jag har gräslig handstil och väldigt svårt att förlika mig med att skriva för hand på mina alster. Det resulterar direkt till att jag tycker alstret är förfärligt. Och eftersom det här är MIN journalbok så kan jag ju göra som jag vill, hihi...
 Jag kan
Jag vill
JAG VÅGAR!!! Det är som om stämpeln är gjord utifrån min rädsla, hahaha!! Det var verkligen det omöjliga, men ACK så stolt jag är över mig själv nu :) Nästa uppslag är en övning faktiskt. Jag har tänkt leka med en canvas-tavla och ville testa att kleta med lite färger innan jag gav mig på själva canvasen. Biljetter, ARTsy och så läckra Eiffeltornet.Läckra stämplar från Timsen, färger i massor och till och med lite modeling paste.


Om ni vill se de andra tjejernas otroligt läckra sidor är det bara att kila in hit och kolla!

6 kommentarer:

 1. Fantastiskt vackert! Älskar verkligen uppslaget med hästen =) Vart har du tagit bilden, från en tidning?? =) .... Jag har också precis påbörjat och testat på det enklaste vis då jag inte har sånt till art journaling, men jag måste verkligen utveckla och expandera..

  SvaraRadera
 2. Härlig art journal! Jag har länge varit sugen på att testa art journaling men vet inte riktigt var jag ska börja ...

  SvaraRadera
 3. helt urläckra sidor!!! första med hästen e riktiga favoriten! o ja gillar verkligen ditt upplägg av texten!

  SvaraRadera
 4. En fröjd för ögat att titta in här som ALLTID :) Du kan verkligen imponera och inspirera STORT TACK för att det underbara som du delar med dig av:)

  TACK SNÄLLA för ditt avtryck hos mig om mina korgar.
  Man blir så GLAD och tacksam när någon gillar det jag gör och det värmer mycket att bli så uppskattad för det:)

  Önskar dig en jättemysig och jättetrevlig fredag och helg:)

  Kramar från Lilla vännen Inger ♥

  SvaraRadera
 5. Snyggt!!
  Inspirerande, väcker verkligen en längtan att prova på...

  SvaraRadera