tisdag 21 juni 2011

För ett tag sedan visade jag en LO hos Pysseltagen och den vill jag ju så klart visa i min egen blogg oxå :)

Jag hade fått hem lite nya saker som jag så gärna ville testa, bland annat "One step crackle" och "Rub on Wax". Två superroliga produkter som jag helt säkert kommer att använda massor!


Och som vanligt finns det en liten film som visar hur jag gick till väga:

Å så bilder oxå förstås:

Underst är ett vitt cardstock som jag stansat runt om med en punch-around-page-punch från Martha Stewart, och ovanpå det ett lite äldre papper från Maja Design.


Jag ville inte bara limma bokstäverna och siffran direkt på bakgrundspappret så jag rev lite bitar med Tissue Tape och fäste dem på pappret. 8:an har jag Alco Inkat och på de bruna bokstäverna har jag målat Glimmer Glam. Sist av allt färgade jag in hela området med Vintage Photo.Klockan har jag stansat utmed en Tim Holtz-dies i chipboard. Jag började med att måla den brun och när färgen torkat målade jag ett lager med One Step Crackle Finish över hela urtavlan och även på visarna. Resultatet blir inte riktigt som Crackle Paint, och inte heller som Crackle Accent, men som en blandning av dem båda :) Superläckert med andra ord!!

När Crackle Finish hade torkat så plockade jag fram Wax Rub-On och började med fingertoppen gnugga in färgen. På vissa ställen gnuggade jag in den ordentlig i sprickorna och på vissa ställen gned jag bara in den på själva urtavlan.

Tyvärr syns det superdåligt på bilden, men resultatet är superläckert!!


 Här är en närbild på sprickorna, visst är det läckert? Och nertill kan ni se att jag använt ett rödaktig wax.


Pysseltagen har fått hem massa fina metalldekorationer och här har jag använt två fjärilar som jag limmat fast ovanpå den fina spetsen som kantar fotot.Nu ska jag fortsätta i pysselrummet!!

8 kommentarer:

 1. Mmmmm... gillar din LO. Din fina ask var ju helt underbar(lördagens inlägg)

  Fin din blogg blivit;)
  Kram
  Erika

  SvaraRadera
 2. Såååå snygggt, helt klart i min smak :D ja har varit såå sugen på TH´s klocka och inte blev ja mindre sugen nu *ler* Hur stor är den i cm?

  SvaraRadera
 3. OMG SÅ SNYGGT:) Du är en riktig fena på att få det till och dina detaljer som du gör är helt underbara:) Du kan verkligen inspirera och STORT TACK för allt som du delar med dig av:)

  Norge presenten var KANON:)

  Norge resan har varit super bra har njutet i fulla drag:) Har fått massor med minnen och upplevelser som jag kan leva länge på nu:)
  Att få vara farmor på heltid en hel vecka var det BÄSTA det var helt UNDERBART:)

  Önskar dig en jättemysig och underbar Midsommar:)

  Ha det bäst och massor med kramar från Lilla Inger:)

  SvaraRadera
 4. Otroligt fint! Snyggt med tissue tapen under bokstäverna. Och så fint med krackeleringen på klockan.

  SvaraRadera
 5. jättefint
  kramar Annette

  SvaraRadera
 6. Åh vad fint! Så mycket fina detaljer. Du är jätteduktig! Fin blogg oxå :)
  //Alva

  SvaraRadera
 7. Åhhh va jättefint. Du är verkligen superduktig!!! Tittade på din video och undrade ifall det är en vanlig limpistol du använder och var man kan hitta en sån som inte bildar limtrådar... Tack för en inspirerande blogg

  SvaraRadera