lördag 16 oktober 2010

Äntligen en LO!!!

Äntligen har jag fått till en LO!!! Jag har varit inne i en liten scrapsvacka och i veckan bestämde jag mig för att nu nu får det vara nog!!!

Sagt och gjort, jag började plocka fram DT-material, nya saker som lockade mig att prova dem :) Det tog mig tre dar att få ihop LO:n, men såååå nöjd jag är med mig själv nu!!! I'm back!!!

Jag bloggade denna LO hos Pysseltagen igår :)


Jag är medlem i en liten grupp med fotografer (Bildmakarna) i min hemstad, vi träffas ibland för att prata, inspirera varandra och bara umgås med likasinnade. Bilden på LO:n togs när vi fått den stora äran att göra en stor utställning på kulturhuset i stan för något år sedan.

Två läckra papper och så brunt Crispyband och cremefärgad spets som jag limmade fast längs hela ena sidan...


Detta läckra rödbruna papper har jag tillverkat själv!

Jag började med att leta upp mig en lagom stor akvarellpappersbit och så rev jag kanten uppe och ner lite slarvigt. Sen stämplade jag hela pappret med de mycket läckra stämplarna från Clear Art Stamps. Jag stämplade blandade bilder, lite här och lite där.

Jag plockade fram lite swirlstämplar och stämplade med embossingdyna och så på med UTEE.

Fram med några läckra Glimmer Mists och så sprayade jag ordentligt! Jag ville ha en stark färg.

Voilá!! Nu hade jag tillverkat mig ett eget mönstrat papper. Å kul var det :)Här har jag oxå testat nytt!!! Inte mindre än tre olika saker, hihi...

Ordet BILD är från de nya läckra Wellpappersbokstäverna goa Inger har tagit hem till butiken.
Jag har chalkat kanterna och så kladdat på rejält med Distress Stickles Rock Candy ovanpå. Såå fräckt!

Den svarta plattan som bokstäverna sitter på är oxå nytt för mig!! Det är nämligen Chipboard. Det har jag väl testat förut, men detta är 12x12 ark som man kan stansa ut i själv. Och det har jag inte provat innan!

Jag stansade ut plattan i min Big Shot med en av de tjocka diesen, sist så embossade jag hela plattan med en embossingfolder.

Tur jag köpte många ark med Chipboard av Inger, för jösses så läckert material att jobba med!!! Kommer bli mycket av den varan, hihi...

Nästa sak som jag provat är den där läckra braden ni ser i nederkanten. Visst är den snygg!!! Den har jag gjort med den fantastiska Brad Making Starter Kit. Ni bara måste köpa detta!!! För bara 199:- får ni tre punchar som passar perfekt att stansa ut cirklar till den fina bradsen, Brads och bubblestickers. Verkligen prisvärt!! Dessutom går ju stansarna att använda till massa annat :)

När man har stansat ut sin bild är det bara att limma fast den (jag hittade min på nätet) och fästa en bubblestickers ovanpå (eller lacka, eller måla, eller glimmer mista, eller glittra, eller...). Och såååå läckert det blir!!!
Blommor måste jag ju så klart oxå ha med, hihi...

Den vackra blåa blomman är en Primablomma och de andra två har jag stansat ut med Big Shoten och diesen som heter 3Dflowers.En charm fick hänga ner från blommorna i ett satinband med rosett.
Jag ville att fotot skulle synas klart och tydligt så för den skull använde jag mig av en fotomatta, något som jag nästan aldrig gör annars. Nedre delen stansade jag med Martha Stewarts kantstans.

Kanten på det blåa pappret har jag ruggat rejält med min Edge Scraper och så färgat in med distressfärgen Walnut Stain.

Å så hittade jag i min DT-låda de söta gråblå pluttarna och en förpackning med självhäftande knappar från Websters. De fick bli de sista dekorationerna!

Jag är så nöjd med mig själv som efter mycket arbete kom över min scrapblock och fick ihop en LO att vara stolt över!!

lördag 9 oktober 2010

FRAKTFRITT!!

Hela helgen är det fraktfritt hos Rox Stamps!!! Har du inte tittat in i deras shop ännu, så passa på nu!!


fredag 8 oktober 2010

Dt-alster igen

Hos Rox Stamps visade jag igår den mjölkförpackning som jag gjorde till mässan. Det var riktigt roligt att göra och faktiskt inte så svårt heller.
Hos Pysseltagen finns en tutorial på hur jag gjort om du vill testa du oxå :)
Härligt, fint julpapper och några dekorationer var allt som behövdes :)
Och så ett stämpelmotiv förstås!! Har har jag använt stämpeln Från oss alla... Jag tycker den är så vacker och passade så bra här.
Jag har stämplat i fimolera och efter bränningen har jag färglagt det hela med akrylfärg.
Blomster så klart!! Lite glitterlim på blommorna det är allt.
Stängningen har jag fixat med två brads och från den ena hängde jag en charm oxå.
Materialet som jag använt kommer från Pysseltagen.
Det var allt för idag, nu ska jag sätta mig vid pysselbordet en stund!

söndag 3 oktober 2010

Mitt sista Skogstokiga alster...

Japp, nu är det dax för mig att visa det sista alstret jag skapat under min gästperiod hos Skogtokiga. Det har varit superskoj och väldigt utmanande att skapa med andra saker än vad man är van vid...

Vem vet, någon gång framöver kanske jag får möjligheten att gästa dem igen :)

Vill ni veta vilka stämplar jag använt så kika in till Skogstokiga...

Nu till kortet!


Både det stora hjärtat och fickan är stämplar från Skogstokiga. Visst är de fräcka? Jag har färglagt ficka med copics och hjärtat med distresser.

När jag klippte ut fickan klippte jag ca 1 cm utanför så jag kunde vika in och limma fast, på det sättet fick jag ju en faktisk ficka, hihi...


I fickan stoppade jag ner lite blommor och en peng!


Den här texten gillade jag och när jag bestämt mig för att stoppa pengar och blommor i fickan så passade den ju klockrent...En charm fick hänga ner från fickan i en grov garnbit.

Ja ni, det var det hele....

Jag vill TACKA Petra på SKOGSTOKIGA för att jag fick gästa er en månad, det har som sagt varit väldigt givande!

fredag 1 oktober 2010

Ett DT-kort till...

Fastän det nu är oktober så har jag två alster kvar att visa er som jag skapat för Skogstokiga. Vill ni veta vilka stämplar jag använt så kika in till Skogstokiga och kolla in inlägget där!

Jag vill oxå passa på att tacka Petra för att jag fick Gästa henne under september. Det har verkligen varit givande och roligt att skapa lite annat än i den stilen man brukar.

Nå, här kommer då kortet:

Jag har alltid tyckt att flugsvampar är så vackra, så när jag fick dessa stämplar med i kitet var det ju givet att jag skulle skapa något med dem!

Bakgrunden har jag mistat med tre olika sorters mist och så chalkat kanterna. Den vackra kanten har jag stansat ut i min Big Shot.


Jag har färglagt med copics och tycker jag blir bättre och bättre på det. Det som fortfarande är svårt är det som egentligen ska vara vitt... Men övning ger färdighet sägs det ju, så det är bara att öva på, hihi...

Pluttarna på hennes dräkt och hatt har jag fyllt i med PearMaker får att få det där lilla extra...
De här småsvamparna har jag målat var för sig och de små sitter med 3D-kuddar ovan på de andra.


I det övre hörnet har jag embossat en läcker stämel med brunt embossingpulver. Denna är en av mina favoriter från Skogtokiga!Även i det nedre hörnet har jag embossat ett stämpelmotiv. Jag gillar att rama in mina motiv, hihi...


En liten tag gjorde jag oxå som fick titta fram bakom den lilla flugsvampsfiluren. Jag stämplade och embossade texten i svart och så gjorde jag lite pluttar med den fantastiska Paper Pen.
Det var allt för idag, men det kommer ett sista kort om några dar!!