lördag 11 december 2010

Adventsinspiration

Inför första advent visade jag i Pysseltagens blogg mitt adventsprojekt för i år. Så klart vill jag ju visa er här oxå!!

Jag har altrat ett stort uppläggningsfat (som jag fyndat på Second hand) med mina alco inks, dekorerat lite läckert och vips så har jag världens finaste adventsljusstake! Att vi har turen att ha Liljeholmens stearinfabrik i Oskarshamn kanske bidrog liiiite, hihi...Självklart så glömde jag ju att fota innan jag började, men jag kom i alla fall ihåg innan jag var helt färdig!

Alco Inks-färgerna som jag avänt är Pitch Black, Slate och så Mixatives Silver. Och sist gick jag över hela fatet med Blending solution.Så här blev fatet när jag var helt färdig, jag färgade till och med undersidan, hihi...Å titta!!! Så här fint blev det när jag fått leka lite!!!

Mosa köpte jag i affären (ville gärna ha flambehandlad), å de vackra gröna kulorna fanns i utförsäljningen hos Liljeholmens.

Men den röda blomman kommer från Prima och finns så klart hos Pysseltagen :)Siffrorna på ljusen är från Tim Holtz, jag gjorde små hål med en Craft pick först, sedan gick det lätt att sticka i bradsen som håller siffrorna på plats.

Några av ljusen fick ett vackert rött band, och de söta silverbollarna är stooora pins!


Runt ljus nr: 2 har jag fäst en tag (utstansad med Big Shoten i lite mer naturligt papper) med en vacker adventsdikt. På tag:en har jag stämplat två söta fågelstämplar, embossat dem och duttat lite med distresser för att motiven ska synas lite bättre. Sen har jag så klart färgat tag:en lite oxå, hihi...Så tänder vi ett ljus i kväll,
vi tänder det för glädje.
Det lyser för sig självt vårt ljus
och för alla i vårt hus.
Så tänder vi ett ljus i kväll,
vi tänder det för glädje.Här har jag gett mig på ett par änglavingar i Grungeboard. Först målade jag dem vita med akrylfärg, sen mista jag dem med skimrande Glimmer Mist, sen målade jag dem med Glimmer Glam, å sen kletade jag på ett tjockt lager med 3D-lack!! Men inte nog med det, nä då...

Jag stödde över Glitter och dessutom några Microbeads för att fullborda det hela!! Hahaha, ibland kan jag gå liiiite väl långt, men snyggt blev det!!
 
När allt lack torkat så knöt jag fast vingarna med ett snöre runt ett Glittrigt Crispyband. Himla läcker dekoration som jag helt klart kommer göra flera av i framtiden.


Så klart får man ju inte glömma bort baksidan, där ligger ett par av de fina bollpinsen och så en ståltrådsstjärna.
 
Till sist vill jag säga att jag har fäst ljusen på fatet med Glue Dots, först tog jag bara två på varje ljus, men si det gick inte... För då stod ljusen och vinglade. Så jag fick ändra till att sätta fyra stycken, en på varje kvarts varv.
När jag flyttade ljusen så lossnade Alco Ink'sen där glue dotsen suttit, men det är inte hela världen, bara att dutta på med lite mera färg så är fatet som nytt igen!! Eller, ja som altrat i alla fall ;)

3 kommentarer:

 1. Superfint, rustikt och många fina detaljer. Gillar siffrorna du har fäst direkt på ljusen. Då tänder vi tre ljus imorgon, ha en mysig helg, kram Gertrud

  SvaraRadera
 2. Men så fint fat! Jag har helt lyckats att missa detta med alko inks. Jag har hört talas om det men tänkt att det där är säkert inget märkvärdigt men nu när jag ser ditt fina fat och underbara ljuslytor så måste man ju införskaffa sig dessa produkter, gå på loppis och kladda på fat!! Ha en trevlig lördag kram Mia

  SvaraRadera
 3. Helt underbart fat, både med och utan alla fina dekorationer och ljus. Har aldrig provat alko inks men det måste nog snart till ser jag :-)
  Ha det gott!

  SvaraRadera