torsdag 24 juni 2010

Min första boklåda

Det är ju Midsommar-Crop på Svensk Scrapbooking just, som säkert många av er vet. Och jag har ju varit barnledig sen i lördags och hade som mål att försöka hinna med mååååånga utmaningar.

Men icke sa nicke... Jag gav mig i kast med utmaningen att göra en boklåda. Jag gillar ju som bekant att testa nya saker och jag har aldrig gjort någon boklåda innan. Men det tog mig 4 dar att göra min!!! Ja jösses, sen åker vi iväg i morgon och kommer hem på lördag, så kanske kanske hinner jag med ett alster till, hihi...

Men hur som. Så här blev min bok då...

Jag har gjort den helt från grunden. Skurit till massa kartong, limmat, klätt in med papper, distressat, embossat och utsmyckat! Såååå roligt projekt och det är inte alls omöjligt att det blir fler såna här nångång :)

Gångjärnen är utstansade i Grungepaper och sen embossade med en cuttlebug-embossingfolder. Sen distressade och sist lackade med 3d-lack.Insidan har jag jobbat mycket med. Det är wellpappstjärna, charm och massa 3D-lack på fjärilen.
På högersidan har jag stämplat och embossat med lite olika stämplar.

På wellpapp-stjärnan har jag målat med vit Crackle Paint och så distressat med olika dynor. "You are the stars of my sky" - det syftar så klart på mina barn eftersom det är dem boken handlar om. På ordet stars har jag målat med Rock Candy - Crackle Paint. Himla läcker effekt faktiskt.Man kan dra ut flikarna, en åt sidan och en uppåt.
Den första är en akrylsida, tyckte det var en kul effekt. Jag har stämplat en text med Stazon och så limmat fast fotot, sen har jag stämplat med en brun dyna och embossat den texten försiktigt. Det syns inte så bra på bilderna.
På själva fotot har jag sandpapprat kanterna för att ge det ett lite slitet utseende.
Och så en liten tab att dra ut fliken med.
På den översta sidan är en dikt som jag tycker så mycket om. Den sidan är även den stämplad och embossad.

Vänder man på de två flikarna finns det bilder på mina två stora killar. Kul att få med alla barnen i ett och samma alster :)
I botten av boken är en bild på dem alla tre. Och så har jag smyckat med en nyckel och kvist med en fågel på.


Sist så vill jag visa min fina stämpel!! Nyligen hemkommen och jag bara älskar den!!
Ja ha, det var allt för idag. Nu kanske jag faktiskt hinner börja med ett alster till, hihi...
Kram
BellaMio

9 kommentarer:

 1. Jag måste säga att denna boklåda bara var hur fin som helst. Det är min dröm att få göra en jag med.
  det finns en affär i stan som säljer gamla böcker och jag ska leta ut nån som jag känner för att förstöra.

  Kram Marina

  SvaraRadera
 2. Såååå fiffig och vacker, underbar, sagolik...... ja, jag kan inte sluta titta på den.

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken otroligt vacker och välgjord bok! Håller med Linda, den är verkligen fiffig.

  SvaraRadera
 4. otroligt vacker!!! lär ju bli svårt att bräcka den! och underbar egostämpel du köpt, verkligen pricken över i :)

  SvaraRadera
 5. Oooo wow ååååååå jag har nog aldrig sett något så fint. Underbar!!!Så finurligt med flikarna och den är grymt vackert dekorerad, vinner du inte vet jag inte vad...... Din nya ego stämpel var kanonsnygg,var hittar man så att man kan beställa sådana?
  Massor med soliga hälsningar Eva

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar bok du har gjort!!! Jag förstår att det tog många dagar att göra den...den är otroligt vacker och välarbetad. Superfin!!

  Kram
  Helen

  SvaraRadera
 7. Ett helt otroligt arbete, sååå snygg!!!
  Varma kramar!

  SvaraRadera
 8. Nu har jag kollat runt här lite i din blogg... (Kom hit från Svensk scrapbooking-sidan..) Åh wow, vad mycket fina och snygga saker du gör! Tack för all inspiration... och jag kommer gärna tillbaka!

  SvaraRadera