måndag 10 augusti 2009

Förvaring till mina spellbinders

Spellbinders, dessa härliga dies som har så himla många användningsområden! Jag har börjat köpa på mig lite olika former och genast så kom ju frågan om smidig förvaring. Detta är det största problemet för när det gäller Scrapbooking! Visst finns förvaring, till överflöd till och med, men nu pratar vi om bra och smidig förvaring. Det är svårare för ibland tycker man att det ser så bra ut, så man köper, men icke...

Men jag drog mig till minnes att jag sett en fin bok någon gjort mha övningskörningsskyltar. Sakt och gjort!

Jag skar till kraftig kartong som jag limmade fast en bit av en skylt på (en skylt räckte till 3 sidor) och klädde sedan sidan med papper så jag slapp se magnetremsan, hihi... Jag tog olika spillpapper som jag hade så det blev inget märkvärdigt. Men en superbra förvaring blev det! Jag gjorde sex sidor och skulle jag behöva fler är det ju bara att öppna spiralen och sätta i fler...

Så här blev boken:

Jag ville inte ha för mycket dekorationer på framsidan som sticker ut, då blir det så bökigt när man ska ta med sig boken. Man måste vara rädd om blommorna på framsidan m.m. Så jag höll den enkel, med bara ett enkelt stämpelmotiv.

Första uppslaget:


Cirklarna är så stora så det får inte plats fler här...

Uppslag två:

Om man tittar på den ljusa sidan så ser man mangetplattan under pappret. Ovalerna tar inte lika stor plats så de får samsas på samma sida.

Jag har bara limmat fast pappret på sidorna skurit rent och chalkat med mina distressdynor. Fast det var vasst! Man får akta fingrarna när man chalkar för jag hade små skärsår på varenda finger innan jag var färdig, fniss fniss...

Nu ska jag in till stan och köpa skor, urk!! Hatar att prova skor... Tar sånt tid innan jag hittar några som sitter bra, är sköna, och inte ger en skoskav det första halvåret!

Tudeluu!

31 kommentarer:

  1. Snygg förvaring! Jag skulle också behöva nåt liknande... nu har jag alla dies kvar i sina originalförpackningar och det blir lite bökigt när man ska ta fram dem. Tack för tipset!

    Kram Helén

    SvaraRadera
  2. Åh vilken snygg förvaring! Himla smart! =)
    kram kram!

    SvaraRadera
  3. Så fin förvaring, den ska jag komma ihåg, om nu dagen kommer när jag själv får äga dessa underbara stansar!!

    SvaraRadera
  4. Hejsan vännen!
    Vilken smart förvaring!Snygg var den också! Den ska jag absolut komma ihåg nu när det är ganska nära tills jag kommer inhandla mina första. Har faktiskt nyss övningskört med vår älsta så skylten borde finnas i bilen. Hoppas du hittar skor och jag håller med, det är inte det lättaste.
    Vi hörs
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  5. Åh va snyggt! Äger inga Spellbinders själv än....men NÄR jag gör det ska även jag ha din snygga förvaring i tanken! Supersnyggt! Ha en bra vecka! Kram

    SvaraRadera
  6. Åååå vilken snygg och smart förvaring!!! :D När jag köper på mig några ska jag komma ihåg din förvaring!;)

    kjaaaam Pernilla

    SvaraRadera
  7. vilken snygg förvaring du har gjort till dina spellbinders. Och jag måste säga att jag tror att du har hjälpt mig med att hitta det jag har sökt jääätte länge! Jag har alltid undrat vad det är dom sätter fast stämplarna på när dom får såna där fina former. För inte går det att klippa så inte! så vilken tur att jag hittade in till din blogg! :D

    SvaraRadera
  8. Kanon snygg förvaring du gjort till dina spellbinders. Så smart skulle behöva göra en sådan till mina.

    Krammmmmmmmm Anneli

    SvaraRadera
  9. Helt underbart. Du är så påhittig och så duktig på allt.
    Ha det bäst.

    Kram Louise

    SvaraRadera
  10. Sååå fin förvaringsbok du gjort. Båda tjejjernas övningsskyltar försvann (borde ligga många i diken häromkring tycker jag) men det ser definitivt ut att vara värt att köpa nya så tjusigt som du fick ihop det!
    kram

    SvaraRadera
  11. Jättesmart förvaring du har gjort och snygg!!! Tror dina Spellbinders är lyckliga nu när de fått ett så fint hem!

    SvaraRadera
  12. Men jösses vilken smart förvaring, ska bara få köpt in en BIA så kommer jag också att sätta in mina Spellbinder så...

    SvaraRadera
  13. Snygg förvaring. Nu när jag är ägare av två olika spellbinder känns behovet stort av någon annan typ av förvaring än orginalförpackningen.
    Tack för att du delar med dig av din idé, jag kommer att "härma" dig.

    SvaraRadera
  14. Guud va smart! Jag har tänkt så det knakat på hur jag ska förvara mina mina cockiecutters från quickutz. Måste verkligen prova denna idé!

    SvaraRadera
  15. Hade tänkt göra något liknande, ska bara få tummen loss :)

    SvaraRadera
  16. Det var nog den bästa Spell-binder förvaringen jag sett. Måste också ut i garaget och leta övningskörningsskylt. Hoppas inte maken städat garaget allt för nitiskt!
    Ha det gott.

    SvaraRadera
  17. Supersnygg förvaring!! Smart oxå;-) Lägger till din blogg i min dagliga runda, massor av inspiration hittade jag här!
    Kram Sophie

    SvaraRadera
  18. Så smart! Det *borde* ju funka för CookirCutter-dies också... (Hmmm, var hittar man billiga övningskörningsskyltar månntro...)

    SvaraRadera
  19. Vilken smart förvaring! Den ska jag komma ihåg när jag köpt mina spellbinders. Visserligen har jag några cookiecutterdies och det borde funka för dem oxå. :-)
    Din förvaring blev jättesnygg! Även förvaringen för dina stämplar, den gillar jag oxå! Har ju en lamineringsmaskin så egentligen är det ju bara att sätta igång!:-) Om du inte har nåt emot att jag liftar den försås och naturligtvis så nämner jag att idén kommer från dig.
    Ha det gott!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  20. Jättesnygg förvaring!
    O framsidan e ju hur läcker som helst ;)

    SvaraRadera
  21. Så utrolig smart! Jeg digger sånne lure oppbevaringsløsninger!

    SvaraRadera
  22. Gillar mini-böcker!

    Cool idé.

    La Vikinga

    SvaraRadera
  23. Fin förvaring. Jag har gjort nåt liknande till Tombows-färgkorten jag fick av dig när jag köpte dina Tombows.
    Kram

    SvaraRadera
  24. Så smart och snyggt! skall allt fundera på detta...

    SvaraRadera
  25. What a fabulous project! Such a clever idea!

    SvaraRadera
  26. Himla smart och snygg förvaring, den idén lånar jag gärna. TACK för inspirationen! :D

    SvaraRadera
  27. Dette var en kjempegod ide!!! Skulle gjerne hatt en oppbevaringsmåte til mine Spellbinders dies, så dette tror jeg at jeg må prøve å lage ;) Tusen takk for ideen!!!

    SvaraRadera
  28. Kjempefin oppbevaringsbok du har laget. Hvor store er de övningsköringsskylten du har brukt? (finner ikke noe tilsvarende övningsköringsskylt i Norge)Får man kjøpt disse i noen svensk nettbutikk?

    SvaraRadera
  29. ja kunne du oversette litt for oss norske rare mennesker,ler

    kunne du lagd en steg for steg tutorial.........

    SvaraRadera