tisdag 18 oktober 2011

Börjat med julkorten....

Ja nu när jag har fått färdigt min julkortsbrevlåda är det kanske dax att börja med julkorten :)

Under veckan har jag lekt med de underbara stämplarna från Toomuchfun Rubberstamps och gjort ett stämningsfullt julkort.

Vill ni se hur jag gått till väga så kommer videon här: Och här ett foto på själva kortet:

Det är såååå roliga stämplar att leka med och det finns så mycket man kan göra med dem. Så som jag skapat det här kortet är man ju från utsidan och tittar in, men det går ju precis lika bra att befinna sig inne i rummet och titta ut på ett vackert landskap.

Själva trädelarna har jag embossat med Tim Holtz embossingfolder och sen svärtat med akrylfärg och sist färgat in dem Vintage Photo. Tycker den tekniken ger så fin trästruktur.

Jag har använt mig av ett Gelatinblad till fönsterrutan och lagt lite snö i fönsterkanterna för att ge det hela lite vinterkänsla.

Det röda bakgrundspappret kommer från Hot of the Press och alldeles underbart!!! Det är ett vitt papper som är förembossat med läckra silverslingor. Här har jag mistat det med röda nyanser.

Och textstämpeln, ja den kommer ju från RoxStamp.


söndag 9 oktober 2011

Redo för julkorten :)

Japp nu är jag redo för årens julkort, ja ialla fall de som ev. kommer att dyka upp i min brevlåda :)


Förra helgen var jag ju på stor pysselträff i Röstånga (skåne) genom Pysseltagen. Och det var superroligt!!! Hela designteamet var på plats och för första gången träffades vi allihop.

Lite utmaningar var det ju oxå så klart och en av dem var att man skulle skapa en söt brevlåda. Under veckan som gått så har vi i designteamet visat upp våra i Pysseltagens blogg och eftersom det var min vecka med tips och trix så passade jag även på att göra en video!

Så håll till godo!

Sist i det här inlägget finns även en mall med mått på både den stora och den lilla modellen!
Å bilder så klart :)
 Är sååå nöjd med mina 2 brevlådor!!! De är jättelätta att göra oxå så det kommer helt klart att blir fler...

Den lite mindre (blå) gjorde jag på träffen och den fick bli en liten fågelholksmodell och den större är gjord så den rymmer kort gjorda i  storleken 15x15cm. Som Eva sa, - Passar perfekt till julkorten!
 Jag har valt att använda cardstock som bas till mina brevlådor, men så klart går det ju alldeles utmärkt att göra dem i mönstrat papper oxå...

Till den här stora gick det åt 2 cardstock och ett mönstrat papper eftersom jag hoppade över baksidan.

Jag använde Classic Cardstock och vackert papper från Bo Bunny. Som ni ser så stansade jag locket med en kantstans för att få lite mer stil på min låda. Och i locket kan det ibland behövas en liten tyngd så jag fäst en charm i en snutt Scrappy Floss.
 Denna underbart vackra stämpel från RoxStamps kommer helt klart att bli min favorit till julkorten i år, tycker den är så fin. Å så lite blommor så klart :) Och så min lilla blåa låda från träffen då...

Även här har jag använt Classic Cardstock, det vackra blåa pappret från Glitz design, sååååå vackra papper de har den här gången, me like!

Som jag skrev tidigare gjorde jag den här brevlådan i form av en fågelholk, så innan jag limmade ihop den passade jag på att stansa ut cirkeln rakt igenom både det mönstrade pappret och cardstocken. Inte svårt alls...
Har man gjort en fågelholk så måste där ju bo en fågel oxå :) Pippin har jag mistat och sedan lagt ett lager med Crackle Accent ovan på.

Sen rullade jag en bit papper riktigt hårt och gjorde ett hål i lådan som jag kunde limma fast rullen i, så fick fågeln något att sitta på...

Den blåa blomman har jag gjort själv med mist och en av de nya superläckra 3D-puncharna från EK, gillar massor :) det blir sååååå fina blommor!!!


 
På toppen satte jag en liten fjäril som faktiskt hade ett lager av Vellum (tack Kajsa!!!) oxå, men det verkar inte ha överlevt resan hem från Skåne, hihi...

En portklapp och en nummerskylt a la Tim Holtz ville jag oxå ha med.På den här lilla lådan valde jag att använda mönstrat papper till insidan oxå efter som den syns genom hålet i holken. Men det är ju inte nödvändigt alls...Här är mallarna till lådorna, den översta är den största och den lite mindre kommer under. OBS!! Om ni på den delen som är 9+2 och så 19 cm på andra hållet (detta är locket) istället klipper 9+1 cm så kommer det att få plats på den remsan som blivit över när ni klippt ut delen till höger...


Här är mallen till den lite mindre lådan.Det är bara att klicka på bilderna och spara dem på er egen dator så kan ni göra massor med brevlådor :)