måndag 27 september 2010

Trick or treat?

Ja nu är det ju inte långt kvar till Halloween och det har ju kommit massa dekorationer och papper till just denna helg.

Jag är väl egentligen inte så där jättestort fan av Halloween men när jag fick det här motivet från Skogstokiga så gillade jag det faktiskt!

Så det blev ett kort till:

Jag hade inte så mycket papper m.m. så det blev till att skapa själv, hihi...

Det "mönstrade pappret" har jag gjort på en bit akvarellpapper, stämplat och embossat med textstämpeln och sedan färgat hela pappret svart med distressdynan.
Jag stämplade lite här och där för att få lite mer djup än om jag bara stämplat texten över hela pappret.
Jag har stansat ut underlaget till texten i wellpapp och sedan målat med vit crackle paint. Chalkat ovanpå färgen och sist fäst ett svart band i nederkanten.
Bokstäverna har jag stansat ut, färgat med distresser och så lackat med Crackle Accent. Ett enkelt och smidigt sätt att få fina bokstäver på.

Flickan är målad med copics och på det svarta har jag lagt ett tjockt lager 3D-lack. Så fräckt!!
Från lycktan har jag fäst en snutt ståltråd så hon kan hålla den i handen.
Det var allt från mig idag, men jag hinner nog med åtminstone ett Gästalster till hos Skogstokiga innan månaden är slut.

fredag 17 september 2010

Ett gäst-DT kort

Idag visar Petra på Skogstokiga ytterligare ett kort som jag skapat nu under min GästDT-månad.

En himla läcker stämpel måste jag säga, den kommer helt klart att användas ofta!!

Titta!! Visst är den fin? "Swirl Hjärta" heter den...

Jag har stämplat och embossat motiven och sedan färgat in cirkeln med distressfärgen Stormy sky.

Vit cardstock och spillpapper har jag använt denna gången, och i hörnen har jag lekt med den nya Paper Pen som gör så suveräna pluttar!


Lite rosor har oxå fått en plats, och en bit spets. På den stora rosen har jag duttat dit lite glitterlim oxå. Tänka sig! Jag som egentligen inte alls gillar glitter har börjat använda det mer och mer...

Jag har stansat ut två fjärilar och limmat ihop och glittrat de vita prickarna oxå. Sen har jag även stansat ut en nyckel och prytt den med ett sidenband.

Nu tror jag faktiskt att jag ska sätta mig och spela en liten stund. Det var så länge sen!

söndag 12 september 2010

Tips och Trix.

I trosdags var det min tur att blogga tips och trix igen hos Pysseltagen så jag tänkte passa på att blogga inlägget här oxå när jag ändå håller på! Jag gillar de här tipsen, alltid lär jag mig något nytt när jag är på jakt efter ett bra tips, hihi...

Denna gången blir det ett önskemål, när jag var i Skåne hos Inger så fick jag ett önskemål om fickor till tags, så...


Det här första sättet är ett kuvert som passar till en tag.

Jag började med att stansa ut två tags med min Big Shot. Så smidigt och perfekt storlek oxå.


Sen plockade jag fram ett cardstock som jag skar till i storleken 15x15 cm.

Jag ritade (lite försiktigt, för de här linjerna ska suddas sen) två linjer från kant till kant med en blyertspenna.


Sen gjorde jag en markering 5 cm in från spetsen på två sidor som är mitt emot varandra och drog ett streck, man behöver inte rita för det är här man ska biga sen, men för att ni ska se bättre så ritade jag dessa streck oxå.Från de två andra spetsarna mätte jag ut 7cm och ritar/bigar även där.Nu har jag klippt bort den lilla extra triangeln. Och nu börjar det likna ett kuvert.Jag rundade hörnen på spetsarna med min hörnstans.Nu är det bara att limma ihop och stoppa i tagen.

Lätt som en plätt!


Vill man sen ha ett litet fodral till kuvertet för att snygga till det hela så har jag några mått till det oxå :)


Skär ett mönstrat papper (jag har använt BoBunnys läckra julpapper) i storleken 16x10,5 cm.

Biga vid 3,8cm och vid 11,3cm.

Sist stansade jag ut en ganska stor öppning med en cirkelpunch. Å så limmade jag ihop fodralet på baksidan.Då blir det hela så här! Snyggt smidigt och väldigt lätt!Men när jag hade ångan uppe så testade jag ett sätt till, hihi...Jag skar till ett mönstrat papper i storleken 11x12 cm och på den sidan som är 11cm lång bigade jag längst ner 1cm in på pappret.


Och så på sidorna bigade jag 3cm och vid 8,5cm. Jag klippte bort den överflödiga kanten längst ner mellan bigningarna så att det ska bli enklare att vika in dem.

Sist stansade jag ut en öppningen med en cirkelstans och så var det bara att limma ihop på baksidan.Klart!!

Och så här blev de färdiga alsterna:

Tagen med kuvert och fodral fick bli en jultag.

Jag har använt ett av de nya läckra papprena från Bo Bunny till fodralet och så har jag lekt med den fräcka embossingkrämen och skapat snöstjärnorna med den.

En stor brad fick hålla fast öppningen på kuvertet.

På locket har jag duttat pluttar med en Paper Pen. Vilken underbar sak!!


Det är enkelt att öppna och ta ut tagen som jag kommer att dekorera lite mer när det är dax att hitta någon att skicka det till.


Och så här blev kortet med fickan och tagen på:

Jag limmade helt enkelt fast fickan på det mönstrade pappret med Scrappy Glue.Och även här är det smidigt att bara dra i banden så får man upp tagen.

Stämpeln är ny för mig och kommer från Wild Rose Studio. Massa fiiiiina i shopen!


Bokstäverna har jag stansat ut med Big Shoten och Timsens läckra alfabet. Sen färgade jag in dem med distresser (Dusty Concord och Chipped Saffire) för att få dem i den färgen jag ville.Å så lite blommor oxå så klart!!

Ja det var allt från mig idag!

fredag 10 september 2010

Skogstokiga igen!

Idag är det dax att visa ytterligare ett alster som jag skapat till Skogstokiga.
Det är verkligen rolig att få lite nya stämplar att leka med, speciellt när de är en helt annan stil än jag är van vid. Utmanande som sjutton, hihi...
Jag har skapat en liten ask med hjälp av min Big shot och ett par dies.
Jag stansade ut asken i blingcardstock och dekorerade med lite papper.
Eftersom presenten är till en lite rockigare vän så fick det bli lite svart och rött oxå. Jag stansade ut änglavingarna oxå och limmade fast dem under asken.
På blomman är det både 3D-lack och shimmer, men det syns ju inte på bild tyvärr!
Om man öppnar asken så ligger det två superläckra charms inuti.
Nu ska jag stoppa ner asken i en bubbelpåse och springa iväg till brevlådan!!
Kram
BellaMio

lördag 4 september 2010

Några DT-alster

För ett tag sedan fick jag lite roliga saker i ett DTpaket som Inger ville att jag skulle altra till invigningen av Pysseltagens nya lokaler.

Bland annat så var det fyra stycken askar, så idag tänkte jag visa er vad jag gjorde med två av dem.

Den första fick bli en ask att förvara alla julkort i. Man får så många varje år och jag tycker det är så tråkigt att bara kasta dem (skulle jag aaaaldrig göra!!!) så jag gjorde en ask att ha dem i.

Dessutom kan man ju plocka fram asken nästa år och kolla så man inte missar att skicka till någon, hihi...

Jag började med att klä in själva asken i ett underbart rött cardstock med strukturen Dotted swiss (kommer upp i shoppen vilken dag som helst). Precis så där härligt julröd som jag vill ha det!!

Sen fortsatte jag med locket oxå (pappret heter Peppermint stick) och sist limmade jag fast en vacker bit spets runt om kanten på locket.

Jag ville ha ett handtag på den här asken så jag flätade ett sidenband och fäste genom locket med brads. Och så lät jag ändarna vara kvar på bandet som en liten extra dekoration.


Bokstäverna är grungeboard och dem har jag målat med den fantastiska snöfärgen som vi sålde slut på under invigningen. Men jag gissar att det kommer mer till butiken vilken dag som helst för den är underbar!!


Stjärnan är i wellpapp och kommer från Inkido. Jag chalkade kanterna och så limmade jag fast siffrorna sist. Även de har fått ett lager av snöfärgen på sig.


Och i vanlig ordning så måste jag ju ha med lite blommor, hihi...

Här är det tre vackra röda rosor som jag glittrat till lite med stickles. Å så ett knippe dekorationsbär och två utstansade löv.

Nästa ask är till Halloween. Denna konstiga helg som vi nuförtiden firar i Sverige oxå. Jag kan väl erkänna att jag inte är så där vidare förtjust i Halloween och fick direkt svårt för papprena när Inger skickade mig en hel hög.

Men skam den som ger sig!! Och nu måste jag nog säga att den här asken är den jag tycker allra bäst om, hihi...


Det blev ju så klart en ask att förvara godsakerna i, för det gillar jag, hihi....

Jag har klätt hela asken med papper från serien Halloween in Wonderland från Graphic 45. Sen jag har jag stansat ut två gångjärn i Grungepaper och fäst med brads i själva asken och locket. Gångjärnen målade jag först med Crackle Paint och sen på med ett lager 3D-lack. Så snygg effekt!!

En tag har jag fäst med en snutt sidenband runt det ena gångjärnet.

Öppnar man asken så finns det så klart massa "treats" där i. Återstår att se hur många Inger mumsat upp nästa gång jag tittar i den ;)


På utsidan har jag satt fast ett litet nyckelhål i grungeboard som jag målat på samma sätt som gångjärnen.


Det var de askar jag tänkte visa er idag!! Resten av mina skapelser får ni se en annan dag...

torsdag 2 september 2010

Gästdesigner!!

Jag har den stora turen och äran att få vara GästDT hos Skogstokiga denna månaden. Tack söta Petra för förtroendet!!

Idag är det ett av mina alster som finns i deras blogg, jippie!!

Men jag visar det så klart här oxå, med en lite utförligare text...Ett kort blev det denna gång, var så sugen på att måla med mina nya Copics!! Och det här kortet har fått åka iväg med posten till en tjej som snart fyller år.

Stjärnan bakom tjejen har jag sprayta med Glimmer Mist och använt ett Wellpappark med utstansade hjärtan och stjärnor från Inkido som mall. Man tager vad man haver, hihi...En liten närbild på den söta tjejen.

På fjärlien har jag använt generöst med 3D-lack och på blommornas kronblad har jag målat med en lite glittrig penna längs trecken. Tyvärr syns ju det väldigt dåligt.


Här har jag stämplat med den lite gunge-iga Grattis-stämpeln, helt klart en ny favorit! Å så har jag gjort vita små pluttar med min nya Paper-pen. Sååå smidig!


I hörnen har jag stämplat en vacker snirkelstämpel och sedan embossat med Timsens distresspulver. Gillar effekten av det...


Inget äkta BellaMio-alster är ju komplett förrän jag fått på lite lite blommor oxå, hahaha!!!

Det var allt för idag söta vänner!

onsdag 1 september 2010

Vilken helg!!

Ja gisses vilken helg jag har haft!!! Så fantastisk och magiskt underbar!!!

I torsdagskväll när min goa sambo kom hem från jobbet satte jag mig i bilen och åkte iväg till Skåne. Närmare bestämt till min underbara pysselmamma Inger på Pysseltagen och hela hennes goa familj!!

Jag kom fram på kvällskvisten och sen har helgen gått i ett, men oj så roligt vi har haft tillsammans!


Det syns att vi hade skoj va?

Jag ville knappt åka hem och som tur är så är ytterligare en resa redan planerad!!

Pysseltagen hade stor invigning av sina nya utbygda lokaler så ta och kila över till deras blogg och kolla in alla bilder som nu finns upplagda där!

Ett stort tack vill jag ge till Inger och hela hennes familj som tog så väl hand om mig och fick mig att känna mig som en del av deras härliga familj. Ni är underbara!!!

Å så vill jag tacka alla goa tjejer som kom till vår invigning, det var så roligt att få träffa er lajv, ser fram emot att ses snart igen!!