fredag 28 november 2014

Tävling hos Pysseltagen!

Från och med denna veckan och fram till jul har finns det utmaningar på Pysseltagens sida på Facebook - Skapat med Pysseltagen.

Denna veckan är utmaningen att skapa ett Clean and Simple card. Alla som är med i gruppen kan vara med på tävlingarna och priset varje vecka är ett presentkort att shoppa för hos Pysseltagen.


Jag har oxå skapat ett efter det temat, så klart helt utom tävlan.

 För kunde jag inte alls skapa så här enkla kort, men nu tycker jag det är riktigt roligt! Och dessutom så är vitt och rött sååååå juligt för mig :) Den enkla men mycket vackra stämpeln från Vilda Stamps finns nu i lager i butiken igen.

Jag ramade in den med ett rött cardstock under och så fick det bli 3D-kuddar oxå. Den ursöta fågeln som från början är en träfigur har jag embossat med Aged Embossing Enamel - Blue. Jag duttade fågeln i embossingdyna och strösslade sedan pulvret ovanpå. Värmde med fönen och samtidigt som det smälte så strösslade jag på ännu mer så det verkligen täckte över allt.Jag tycker verkligen de här julgranskulorna är årets finaste juldies! Den är så stilren men om man vill kan man blinga till dem hur mycket som helst!

Det är två dies, först en som stansar ut själva kulorna och en som gör yttersta kanten bara. Jag stansade ut båda i röd cardstock. Stämplade med embossingdyna och strösslade över glitter och så på med Glossy Accent. Det är ett otroligt djup i glittret :) Innan Glossy Accent hann torka så tryckte jag dit den yttre ramen. Insidan har jag lämnat som den är för jag tycker de fina kulorna räcker som dekoration :) Det är sällan jag dekorerar insidan på mina kort.


Material:
Cardstock - Vit & Röd
Dies från Memory Box - Outline & Background
Glitter
Stämpel från Vilda Stamps
Embossingdyna
Aged embossing Enamel
Träfågel
Glossy Accent
3D-kuddar


Jahapp! Nu är det eran tur!! Många fina kort vill vi se i gruppen, söndag sista dagen att ladda upp. Så spring i väg till pysselbordet nu och fixa till ett kort!!

fredag 7 november 2014

Nu går det fort!!

Ja nu går det fort, rätt som det är så är julen här! Andra år har jag åtminstone köpt hälften av julklapparna vid den här tiden, i år har jag inte ens funderat på några klappar ännu...

Men julkort har jag hunnit med ett par stycken :) Idag tänkte jag först visa er ett sånt där servettkort med jultema, men ibland så tar det bara stopp! Jag har vikt asken och fått dit alla mönstrade papper, men sen tog det stopp, jag har provat med utstansat huvudmotiv, med en söt färglagd snögubbe, provat inte ha något motiv alls, men nä, det vill sig inte! Så idag blir det ett väldigt enkelt men i mitt tycke riktigt stilrent julkort i stället :)


 Vit cardstock på vit cardstock och så ett motiv och en liten bandsnutt! Ibland behöver det inte vara mer än så... Motivet är en jättefin stämpel från Vilda Stamps. Jag målade med distresspennor direkt på stämpeln, "andades" lite på den innan jag stämplade och så snabbt på med lite embossingpulver innan det hann torka. Tycker den är sååååå fin den här stämpeln!Det vita pappret med bandet runt har jag embossat med en embossingfolder från Crafters Companion, gillar att de är tvådelade med olika mönster på sidorna :)


That's it! Jag som brukar ta 3 dar på mig för att få ihop ett kort fick till detta på 2 timmar! Det är nog rekord för att vara mig!!


Material:
Vit cardstock
Akvarellpapper
Distresspennor - Peeled Paint, Black Soot och Stormy Sky
Christmas Elegance - Embossingfolder från Crafters Companion
Rött band
3D-kuddar
Superfine embossingpulver - Clear