fredag 31 oktober 2014

Halloweenpuma med tutorial

Idag har jag lite pumpa-inspiration att bjuda på, det är ju trots allt Halloween :) Den här lilla pumpan kan man gömma små gottigheter i, och jag bjuder även på en tutorial!


1. Börja med att klippa ut mallen. 2. Och rita av den med en blyertspenna på ett orange cardstock. 3. Jag tycker det är lättast att skära ut de avlånga hålen med hjälp av skärmaskinen. Men det går ju så klart lika bra med skalpell och linjal.


 4. Sudda alla ev. blyertssträck som syns. 5. Biga alla fyra flärparna som jag gör på bilden så blir det snyggare vikning när vi ska stänga boxen sen.

Jag bigar även de små flärparna som man stänger boxen med. (Tydlig bild under punkt 8) 6. Jag plockar fram en distressdyna (Rusty Hinge) och färgar in kanterna en bra bit in på alla sidor. 7. Nu tar jag en mörkare distressdyna (Vintage Photo) och färgar in en smal kant runt om. 8. Så där! Jag viker bigningarna och rundar alla flärparna genom att försiktigt dra dem runt bordskanten en gång.

9. Nu stänger jag min lilla box. 10. Jag plockar fram min fjärilspunch från Nellie Snellen (det här är mellanstorleken) och stansar ut 2 fjärilar i svart cardstock. 11. Jag klipper fjärilen på mitten, slänger den övre delen och klipper bort ”svansen” mellan de nedre vingarna. Formar en båglik form under. Nu har jag basen till mina ögon! 12. Stansar ut en cirkel med en 1”-punsch från EkSuccess. 13. Klipper den på mitten så jag har utgångspunkten till en mun. Gör små hack som blir tänder och klipper en rundad form. 14. Limmar på ögon och mun på min Halloweenpumpa. Lackar över med Glossy Accent. 15. Skär ut en smal remsa i grönt cardstock som jag rullar runt en fil för att få den krullig. 16. Stansar ut 2 löv (Tattered Leafs – Tim Holtz), så klart funkar det ju med andra lövstansar eller dies oxå ;) 17. De är lite stora så jag klipper dem till en form som passar till pumpan och färgar in kanterna med lite Vintage Photo. 18. Jag limmar fast snurklorna och bladen på pumpan. 19. Och sist så fäster jag små vita pärlpluttar i ögonen.

Klart!!

Material som jag använt:
Cardstock - Orange, Svart & Grönt
Distressdynor - Rusty Hinge & Vintage Photo
Vass och superbra sax
Pärlpluttar
Glossy Accent
Bladdies från Tim Holtz
1" Cirkelstans från EkSuccess
Fjärilspunch, medium från Nellie Snellen
Hoppas ni får en fin Halloween och en fin Allhelgona!

fredag 24 oktober 2014

Medvetet rosa!

Under veckan som gått har vi DT's hos Pysseltagen uppmärksammat ett rosa tema i bloggen för att medvetet stödja Rosa Bandet-kampanjen mot bröstcancer.

En del av oss har haft auktion på Pysseltagens sida på Facebook, där våra alster alltså säljs till förmån för bröstcancer, så även jag! En endagars auktion där den som hade högst bud vid midnatt fick min lilla burk hemskickad.

Och här är då mitt lilla bidrag:

 Jag har målat, gjort decoupage och dekorerat en söt träask.


 Jag valde att göra dekorationerna ovan på en kakservett på så sätt kan man lätt ta bort hela servetten om man hellre vill ha burken utan dekorationerna :)

Lite rosor och dekorationsbär fick tillsammans med en pappersBH (som jag gjort mha några punchar och ett par spillbitar papper) pryda locket. Fina tags från RoxStamps i ett smalt band med pärlor som stopper. När man öppnar asken så finns det en liten anteckningsbok inuti med små yttepyttiga sidor. Kanten på locket har jag klätt med spets runt om och så hängt de söta små tagens i spetskanten.Vitmålad och med vackert vintagemotiv med servett från Sagen Vintage Design.


Ja det var mitt alster för att visa respekt och hyllning till Rosa Bandet. Hoppas någon gillar det tillräckligt mycket för att lägga ett bud.

fredag 10 oktober 2014

Clean and Simple

Det är inte alltid som jag är på humör för att skapa kort med mycket pynt och fina färglagda motiv. Ibland tycker jag det är roligare med lite enklare kort. Ett sånt bjuder jag på idag :)


 Ett enkelt, men glittrigt julkort! Inga mönstrade papper, inga blommor, endast cardstock, några utstansade former, Distress Glitter, Glossy Accent, lite embossingpulver och så en bit band. Med den fräcka diesen från Memory Box har jag stansat ut julkulorna. Smetat på ett tjockt lager med Glossy Accent och sedan strösslat över glittret. Jag använde en Tidy Tray för att inte få glitter över allt.

Jag lämnade glittret att torka över natten och på morgonen var det bara att skaka av överflödet :) Det här lösa glittret från Tim Holtz har ganska grova flingor, resultatet är helt olikt det man får med Stickles. Så gillar du blingbling så är det här glittret för dig :)

Och tack vare att jag använde Glossy Accent så blir det lite upphöjt och ger dimension till kortet. Jag stansade ut bladen en extra gång i grön cardstock, färgade in kanterna lite och så limmade jag fast det ovan på. Böjde till bladen lite oxå så det inte skulle se så platt ut.Bokstäver ustansade med dies från Tim Holtz och så Glossy Accent på dem. Ett rejält lager!

I botten kan man se att jag strösslat lite grovt embossingpulver på bakgrunden, bara lite här och där och sen värmt med fönen.

Material:
Cardstock - vitrödgrön och Kraft
Clairmont ornaments - Dies från Memory Box
Alfabet från Tim Holtz
Distress Glitter - Festive Berries
Aged Embossing Enamel - Shabby White
Band


Det här med Cleand and Simple kommer jag helt klart köra mer på! Tycker det är riktigt roligt och utmanande att få ihop snygga kort med lite material :)

fredag 3 oktober 2014

Servettkort - med tutorial

Jag såg ett så himla fint kort härom dagen. Ett kort som innehöll ett paket fina servetter. Perfekt att ta med sig när man går bort tycker jag!

Jag hittade ingen beskrivning på hur man gjorde kortet så jag knåpade ihop en egen :)

 Jag använde beige och grön cardstock och så ett papper från Maja Design.


 Blomman har jag gjort med diesen från Tim Holtz som man egentligen ska göra kottar med, men det blir fina blommor oxå :)

Bladet har jag stansat ut med en punch från Nellie Snellen och sedan mistat grönt. Och så lite extra färg på kanterna.

En fin julstämpel från Bildmålarna, stämplad, embossad och utstansad med en Spellbinder. Under den en bit juteband.Jag har använt en hörnstans från EkSuccess och så lite pärlpluttar.Och inuti kortet hittar man förpackningen med servetter, tyvärr fanns inga juliga i min matbutik ännu. Tror jag får köpa ett par fina från Pysseltagen i stället!

OBS!!! Måttet på kortet passar till en förpackning med Kaffeservetter!!! Det är de som är lite mindre i storleken.

Jag klädde alla sidor på kortet med det mönstrade pappret, även under förpackningen med servetter. Dels för att det blev snyggare, men oxå för att det blev lite mer stabilt då.
Material:
Beige och grönt cardstock
Mönstrat papper från Maja Design
God Jul-stämpel
Dies från Tim Holtz (Tattered Pinecone) för att göra blomman
Bladpunch från Nellie Snellen
Dies (LR 0202) från Marianne Design
Skärmaskin och bigarblad
Hörnstans från EkSuccess
Rött/guld snöre


Å här kommer beskrivningen på hur jag gjorde:
OBS!! Som jag skrev ovan så är måtten på kortet för en förpackning med kaffeservetter!

1. Börja med att välja ut dina papper, jag valde ett beige cardstock till kortstommen, ett grönt cardstock och ett mönstrat papper från Maja Design.

2. Den första biten till själva kortstommen ska vara 13 x 28 cm.


 3. Biga 13 cm in från varje kant.

Nu kan vi lägga den biten åt sidan ett tag. 4. Nästa bit, den som ska bli själva fickan för servetterna har jag skurit med måttet 21 x 11 cm. Jag har dock tänkt använda en kantstans och därför lagt till 1 cm på den övre kanten för det. Vill man istället ha en slät överkant så kan man använda måttet 21 x 10 cm. 5. Båda kortsidorna ska bigas 2 cm och 4 cm in från varje kant.

Och den långa sidan ska bigas vid 2 cm och vid 4 cm på den ena kanten. Vilken kan du väljer spelar ingen roll. 6. På varje sida där jag har bigat har det blivit små fyrkanter som vi klipper bort (som jag har gjort på bilden) för att det inte ska bli så klumpigt när vi viker in sidorna sen. 7. Nu har jag stansat min övre kant med en snygg dies från Marianne Design. Här kan man ju välja lite vad man känner för, en dies eller kantstans går lika bra.

Jag har även klippt ner flärparna på kanterna så det matchar med den stansade kanten. 8. Dax att tejpa ihop hållaren. Jag valde extra stark tejp, fördelen är att det håller bättre, nackdelen att när man väl fäst ihop sidorna så sitter det där, om det blev fel/snett så är det kört :)9. Jag börjar med de små flärparna som hamnar i botten, viker in och plattar till.10. Å sedan viker jag över långsidan.
11. Sist så fäster jag hela hållaren kant i kant med nedre kanten på insidan av mitt kort. (Här missade jag att ta ett foto innan jag monterade dit det mönstrade pappret, hihi.) 12. Jag skär till 3 stycken kvadrater i matchande cardstock med måtten: 12,5 x 12,5 cm
Och 3 bitar som är 12,5 x 1,5 cm.

Och i det mönstrade pappret skär jag till 3 bitar i storleken 12 x 12 cm.
Och 3 stycken bitar med måttet 12 x 1 cm.

På de mönstrade fyrkanterna använder jag en hörnstans från EkSuccess.

Och så färgar jag in kanterna med lite Vintage Photo.13. Sen så monterar jag ihop alla fyrkanter och smala remsor med min gluerunner.


14. Sist så monterar jag dit alla delar på kortet. Slätar till med mitt falsben så att alla delar fäster bra!

15. Nu är du klar ett dekorera ditt servettkort!


Kram
BellaMio