torsdag 30 maj 2013

Clean and simple

Som jag skrev förra veckan så är jag just nu väldigt inne på det här med Clean and Simple!! Superkul att på enkla sätt få ihop vackra kort, något som jag verkligen inte är van vid... Till det här kortet har jag använt mig av Classic Cardstock - Natural, en punch, några dies och en bandsnutt bland annat. Jag stansade ut små små ursöta fjärilar med en punch från Nellie Snellen och så fäste jag ett band och en rosett på kortet också. Den gulliga flickan som gungar är motivet på ett papper från Pion design så jag stansade helt enkelt ut henne med en cirkeldies.

Stansade även ut den gröna cirkeln med en spellis och färgade kanterna svagt gröna på båda cirklarna.

Underst fick det bli en kakservett.
Använde mig av en söt textstämpel från RoxStamp som jag embossade oxå.Mer behöver det inte vara på ett kort faktiskt!!! Så klart kommer jag göra
 mina maffiga kort som är snudd på överarbetade i fortsättningen oxå, men jag 
kommer helt klart att göra fler kort av den här typen med :)


torsdag 23 maj 2013

Less is more...

Jag älskar Pinterest!!! (pinterest.com) Man kan hitta så otroligt mycket fin inspiration om precis allt möjligt, börjar jag klicka mig runt där kan jag bli fast i flera timmar :)

Under en av mina rundor ramlade jag i på en "board" som tjejen kallade "Less is more", och som bekant är ju detta inget jag är känd för!! Men jag blev så otroligt inspirerad av alla fina alster som hon hade pinnat så nu har jag knåpat ihop ett par kort på temat :)

Så här blev det:

Så himla enkelt men ack så fint!

Jag har använt vit cardstock som bas, den rosa kanten är baksidan på en spillbit från Pion Design och så har jag stämplat på ytterligare en bit vit cardstock.

På det rosa pappret stansade jag en dekorerande kant med Doily Lace från Martha Stewart.Motivet kommer från IndigoBlu - Nature 1 och jag stämplade med brun dyna.

Sen stansade jag ut 3 blommor i rosa med punch från Nellie Snellen och lite bling i mitten. Det här är en äldre textstämpel från butiken som jag bara älskar!! Jag stämlade den med svart färg och embossade med genomskinligt pulver.Thats it!!! Jag som är en så lååååångsam scrappare lyckades få ihop 
det här kortet på en timme, det är nog rekord för mig tror jag :)

Kommer helt klart att göra många fler kort i den här stilen, ett
 har jag redan klart så det visar jag nästa vecka!


torsdag 16 maj 2013

Grattis-kort

Just när jag behöver ett Grattis-kort verkar det som jag aldrig har något :)

Jag har en kompis som fyller år så det blev till att sätta sig ner i pysselrummet och knåpa ihop ett kort!

 Tjejen i fråga gillar rosa och lite vintage-inspirerat så det fick det bli :)

Fiiiiiina papper från Pion Design - Pink Ornament och Phlox. Jag använde biljettstämplarna från RoxStamps och skar ut dem med skärmaskinen. För att få den där fina rivna kanten mellan biljetterna så använder jag ett perforerande skärblad till min skärmaskin.


 Ett litet blomarrangemang med rosknoppar och nejlikor.

Jag tycker ofta att stjälkarna på alla blommor är så himla mörkt/starkt gröna. Meeeen, det går ju så klart att färga dem med en stämpeldyna och om man vill även embossa dem :)

Jag använde en vit-skimrande dyna och genomskinligt pulver. Nästa gång blir det nog helvitt pulver tror jag...Stansade ut flickan från pappret med en spellis och passade även på att färga in kanterna lite med en distressdyna innan jag tog bort diesen.

Bakom bilden har jag en kakservett och en bård (Cosmo - Memory box) jag stansat ut.

Själva kanterna på kortstommen har jag stansat ut med en Martha Stewart-punch, just den jag använt är slut i shoppen, men oj så många andra fiiiiina det finns :) Kul att göra lite annorlunda ibland :)


torsdag 2 maj 2013

Ljushållare

... eller nåt :)

Såg någon som gjort en ljushållare (eller vad den nu kan tänkas heta) och tyckte det kunde vara en fin gåva att ta med när man ska gå bort.

Sagt och gjort, jag plockade fram material jag trodde skulle gå åt och började skapa :)


 Och det var ju faktiskt inte så svårt!!

Jag började med att göra en liten låda som botten, och stansade ut ett hål i locket som var lagom stort för mitt ljusglas.

Sen en rektangel med samma bredd som själva asken och fäste den med lim på askens baksidan.

Klart!! Bara det roliga kvar, utsmyckningen :) Jag valde den vackra stämpeln från RoxStamps och så några rosor som gick ton-i-ton med pappret.Jag ville hålla det hela ganska enkelt så en enkel rosett fick räcka som dekoration runt glaset.


Nu hamnar den här skapelsen på hyllan för kort och gå-bort-presenter!!