torsdag 25 april 2013

Bebis-kort

En vän till mig fick en liten bebis förra veckan så jag har knåpat ihop ett kort tillfället till ära!!


Eftersom det blev in liten kille fick kortet gå i blåa toner (ja, jo, jag vet, men blått är fiiiiiint!) med fint papper från Maja Design - 6th of april.

Jag har även använt den färdiga kortstommen (med tillhörande kuvert) som finns i butiken, funkar perfekt!!
Den här söta killen är en stämpel som ingår i ett set från Crafty Secrets, just det här setet finns inte i butiken just nu, men många andra fina finns :)

Jag har färglagt med Distress Markers, ganska enkelt, eftersom en hel del skuggor redan finns med på själva stämpeln.

Rusty Hing till håret, Stormy Sky till den lilla underbyxan och Tea Dye till huden.

Medan jag hade pappret/motivet kvar i diesen passade jag även på att färga in lite svagt med Stormy Sky. Gillar den effekten och eftersom jag inte är så bra på att måla bakgrunder på frihand med mina pennor så passar det här sättet mig perfekt!
 Stansade ut en tag (Bloomy tag - Magnolia) i en spillbit och använde bokstäver från Prima. En charm i en liten trådstump fick det oxå bli.
Jag har även stansat ut en blomslinga som jag klippt i delar och limmat fast där jag tycker det passar :) Några rosor som jag köpt för läääääänge sen (de var de enda jag hade som passade in färgmässigt, så den som spar han har, hihi), ett par kvistar med dekorationsbär och en fin rosett. Jag använde baksidan av pappret direkt på kortbasen och en smalare bit av den mönstrade sidan. Använde en kantstans på en bit vit cardstock och fäste på kanterna.

Det är sällan jag gör lodrätt på mina kort, oftast blir det vågrätt av någon anledning så nu var det på tiden att vända på steken :)


Hur gör ni oftast?

fredag 19 april 2013

Manlig Lo

Man måste ju variera sig, även om jag är i ett kort-stim så får man väl försöka skapa något annat ibland :)

Det blev en manlig LO, från början var det tänkt att bli lite steampunk, med det är en stil som jag inte riktigt behärskar, så under skapandets gång blev det något annat. Och det är ju det som är så härligt med vår hobby, ingenting blir fel, bara annorlunda mot vad man tänkt sig från början!Jag använt metall, tissuetape, grungepaper å en del andra roliga saker oxå :)

Men jag tycker fortfarande det är svårt att skapa manligt, jag vill vräka på med blommor och ryschpysch, hihi... Stansade ut Tims klocka i grungepaper och färgade in den med Walnut Stain och Vintage Photo, limmade fast den på min LO och lackade sedan hela klockan med Crackle Accent.

I mitten fick det bli en kapsyl med en bingobricka i mitten.


En charm i en stump jute-snöre, å så några gamla mynt (1- och 5-öringar) som jag köpt på lokala loppisen. Metallblommor, skruvbrads och tissuetape har använts som dekorationer.

Å så har jag gjort lite kugghjul med hjälp av diesen från  Roxstamps, krympplast och läckert embossingpulver.I ett svart metallark stansade jag ut gångjärnen, embossade dem i en embossingfolder och sandpapprade lite över det upphöjda. Enkelt och fräckt!


Börjar ni får vår ännu? Här är det helt klart på gång, och det är såååååå underbart!!

fredag 12 april 2013

Kort-stim

Ända från början har det varit LO:s som legat mig varmast om hjärtat, men så nu i vår, har det svängt lite, Jag är verkligen inne i ett kort-stim just nu :)


Mjuka toner med papper från Maja Design och stämpelmotiv från Kenny K.Jag övar med mina Prisma-pennor och det är superkul! Det som är svårast är att inte måla för mycket på linjena, och svart/grått!!

Men det är övning som gäller :)Lite blommor, med pärlplutt i mitten.


Stansat ut blad med en swirldies och så fina metallhörn.Å en biljett med stämpel från RoxStamps. 


fredag 5 april 2013

Födelsedagskort

Under påsken var jag och min familj och firade min svärfar som fyllde 70 år, och jag hade blivit ombedd att göra ett kort.

Efter en stunds pysslande så blev resultatet så här:
 Vit cardstock som bas och mönstrat papper från Maja Design - 3dr of April.Jag stansade ut vimpeln i baksidan av pappret och använde små självhäftande bokstäver som jag lackade med Glossy Accents.

Jag fäste vimpeln med 3D-kuddar för att få lite distans så kortet inte skulle bli så platt.En söt Vintagebild från Sagen Vintage Design som jag stansade ut med Spellbinders - Golden Labels 4 och monterade på vit cardstock som fick titta fram litegrann.Blommor i samma papper som vimpeln och en utstansad bladslinga från Die-Namics. Jag klippte slingan i olika delar och böjde till bladen litegran.

Lite bling i mitten på blommorna fick det oxå bli.Grattisstämpel från RoxStamps och biljettdies från Tim Holtz. Stämplade med brun dyna och färgade in kanterna i blått.I min "beställning" var det enda kravet att det skulle vara någon form av ficka som gick att stänga. Där i skulle ett värdebevis ligga, men eftersom han skulle få en surfplatta i present ville vi ju inte att han skulle se kvittot innan han öppnat sin present :) Eftersom jag textar som en kratta så skrev jag ut några Grattis-rader på skrivaren och stansade sedan ut den med en Spellbinder-dies.


Både presenten och kortet var glatt uppskattat och det kan bara 
konstateras att min svärfar nu är mer tekniskt uppdaterad än jag :)