torsdag 31 januari 2013

Glas-blommor

För någon vecka sedan visade jag det här kortet här i bloggen:


Jag har fått en och annan fråga på hur jag gör de läckra "glasblommorna".



Så igår knåpade jag ihop en liten video som visar hur jag gör dem :)




Så nu är det bara att springa iväg och köpa på er massor med läckra rosor,
 UTEE-pulver och en Melting Pot!


torsdag 24 januari 2013

Mjukt och runt

Dagens projekt går i mjuka runda former och härligt softa toner.


En Lo bidde det :
Jag har använt två fina mönstrade papper (Fabscraps och Glitz Design, både äldre), ruffat kanterna och sytt slarvig raksöm runt kanten. Kanterna fick sig en omgång med grått oxå.



Blommor och en utstansad gren, om ni tittar noga kan ni se att bladen är torrembossade (som jag visade i torsdagens Tips & Trix).



 Fågel på gren (samma gren som på bilden ovanför) som jag färgat kanterna lite på och sedan lackat med Glossy Accents.



 De här trädekorationerna som Prima kom med i höstas är bara sååååå fina!!! Dels ger de lite volym och så har de en läcker struktur, gillas :)

Ovanför klockan limmade jag fast en metallkrona från Tim Holtz och så några bitar washitape med fjärilar underst.



 Blommor (gaaaaamla från min gömma på blomburks-hyllan), bling och knapp från Tim Holtz. Å så den fina hjärtblads-swirlen från Marianne Design.

Jag knöt kristallberlocken runt öglan på baksidan av knappen, limmade fast knappen på blomman och skulle klippa av överflödigt band, men så tittade jag en extra gång, det blev ju faktiskt fint med bandsnuttarna hängande, så de fick vara kvar!



 Den här lappen rev jag ut från ett stort mönsterpapper (Lost and found - My minds eye), chalkade lite kanter och fäste den på en metallclip.



Även runt fotot (som jag stansat ut med en spellbinders-dies och ruggat kanterna på) sydde jag ett par varv med slarvig raksöm (joho, jag kan visst sy rakt, men jag tycker det blir snyggare så här, hihi) och tejpade fast den på en kakservett.


Det var verkligen roligt att göra en LO igen, det var alldeles för länge sedan, men kanske kanske är både jag och min skaparmojjo tillbaka på banan igen!!

torsdag 17 januari 2013

Kort i annan storlek

Hur gör ni när ni gör kort?

När jag gör kort och så jag nästan alltid i samma format, 15x15. Nu kände jag att det var dax att göra något annat!

Det fick bli ett kort i 10x15 istället. Inte så stor förändring men jag tror knappt att jag gjort ett enda i den storleken tidigare :)

 Vit cardstock som bas och så har jag rotat i min spillpapperslåda efter fina mönstrade papper.



 Ääääälskar de har "glasblommorna"!! De ser så vackra och sköra ut och är inte alls svåra att göra. Men de förhöjer verkligen ett alster :)



 En liten pärlswirl från Prima, en utstansad fågel i hörnet och lite spets som tittar fram bakom tagen.

Jag har ruggat kanterna och chalkat dem med en grå dyna (japp du läste rätt!! Inte med Vintage Photo den här gången, hihi).



Tag:en stansade jag ut två av, en i vit cardstock en i mönstrat papper från spillbitshögen. Sen tejpade jag ihop dem och sydde en raksöm runt om. Även denna fick en omgång ruggning och grått runt kanterna.

Jag tyckte pappret var lite väl skarpt mönstrat för att passa att stämpla på så jag la på ett lager med vit Distress Stains innan jag stämplade med den fiiiiina stämpeln från Rox Stamps.

Ett rosa organzaband så var tag:en färdig att limmas fast på kortet.



Ni får gärna tipsa om olika kortstorlekar som ni testa på! Det är alltid kul med nytt :)

torsdag 10 januari 2013

Pocket-card

För lääääänge sen köpte jag en dies från Sizzix som heter pocket-card. Jag kan i ärlighetens namn säga att jag inte har använt den speciellt mycket, men ett av mina nyårslöften (ett av två) är att jag ska använda alla mina fina dies, verktyg m.m. lite mer än vad jag gör nu. Så i går satte jag mig ner och rotade, plockade och sorterade bland alla dessa härligheter som jag äger :) Riktigt roligt kan jag säga!!!

I alla fall, då fick jag syn på den här diesen och bestämde mig för att göra ett kort. Sen att det tog mig en evighet att fatta att kameran inte var trasig utan att det bara var batteriet som behövde laddas, ja det är väl jag i ett nötskal det, hihi...


Å så här blev det.

Man stansar ut själva stommen till kortet sen är det bara att tejpa ihop det och stoppa i en tag eller liknande.

Fast lite dekorationer vill man ju oxå ha så klart!



 Motivet kommer från Kenny K - Whimsy Stamps och jag har färglagt med mina nya älsklingar Prisma-pennorna!! Det är så otroligt lätt att blanda färgerna med varandra och jag gillar verkligen att man kan färglägga på annat papper än vitt.

Jag är inte helt nöjd med håret, men som man säger, övning ger färdighet!



 Lite blomster så klart!



Och drar man upp det lilla kortet inuti så finns det plats att skriva en liten hälsning på.

Jag satte dit en öljett (gillar verkligen de här stoooora öljetterna!) och ett organza-band på det lilla kortet, både snyggt och praktiskt :)