onsdag 27 juni 2012

BlogCandy!!!!

Ja då drar det då ihop sig till det där årliga eventet som vi alla har.... Födelsedag :)

Fast i år är det lite mer speciellt, för i år fyller jag 40!! Jag är dock fullt och fast övertygad om att det är 22 fortfarande :)

Hur som den 8:e juli är det min födelsedag och detta tänkte jag passa på att fira med en härlig blogcandy.

 • Fina rosor
 • Läckra kapsyler
 • Bling
 • 2 förp. med Primablommor
 • Distress Stains
 • 1 mist från Lindys Stamp gang
 • Biljetter
 • 1 Candy Tin att altra samt göra ett minialbum av.
 • Stora fina öljetter
 • Dominobrickor till dekoration
 • Fåglar i Chipboard
 • Nyckelhål i Chipboard
 • 2 burkar med UTE i rosa och ljus turkos
 • Pärlswirl
 • 1 förp. med dekorationer från Glitz
 • Husmodern, en cool gammal tidning från 40-talet att klippa bilder m.m. ur.



Vill du fira tillsammans med mig? Det är enkelt att vara med!! 

Man kan få lotter på 2 sätt:
 • Dela bilden här ovan på din blogg (så att fler får chansen att vara med) och skriv en Grattis-kommentar till det här inlägget, så har du en lott!!
 • Vill du ha ytterligare en lott och alltså dubbla dina chanser att vinna? Ja då vill jag att du knåpar ihop ett Grattiskort (alla älskar vi väl att få post på vår födelsedag) som du skickar till mig på min födelsedag :) Min adress är: Bellisvägen 2, 57241 Oskarshamn
Lätt som en plätt eller hur?

Jag korar vinnaren den 9:e juli, lycka till!!





Kort med kapsyl :)

Pysseltagen har fått in superläckra kapsyler med tillhörande bilder!! Kan säga så mycket att jag absolut inte har missat dem, hahaha!! Jag har köpt väääääldigt många så det kommer bli massor med kapsyler här i bloggen i framtiden :)


Det blev ett kort i mjuka färger den här gången.


Vit cardstock som bas och så ett mjukt blågrå cardstock som matta. Det mönstrade pappret är ett väääääldigt gammalt Primapapper, men där ser man! Man kan aldrig köpa på sig för mycket papper :)






 Små vita blommor utstansade i vit cardstock med lite bling i mitten.






 Å så kaspylen!!! Just denna har formen av en blomma (tycker jag i alla fall) så jag valde att använda den på "rätt" håll istället för att lägga bilden inuti kapsylen som jag nästan alltid gör annars.

Å så har jag använt en söt bild med fin text och fjäril och så Glossy Accent ovan på så klart :)


Även den här texten är jag heeeelt förälskad i!!! Såååå många fina stämplar från Catslife press, ni missar väl inte dem?







Ville prova något nytt så jag klippte motivet i två delar och satte en vit ram av cardstock runt bitarna. Tyckte det blev ganska fräckt!


onsdag 20 juni 2012

Jag blir aldrig gammal :)

Jag fyller nämligen alltid 22!! Speciellt nu, när mitt leg säger att jag blir 40 om någon vecka så envisas jag med 22!!! Att kroppen åldras är ju en sak, men jag bor ju liksom bara i den där kroppen, det är ju egentligen inte jag!! Jag är bara 22!!

Så nu har jag kletat (ni har märkt att jag gillar att kleta va?) ihop en canvas om detta lilla dilemma :)

Tadaa!!
 
 
Färgerna är inte riktigt så dämpade som på bilden utan lite mer starka och klara, men det är inte lätt att fånga på bild verkar det som :)

Jag har kletat och kladdat med gesso, färger, mister, waxer och ja i princip allt roligt som jag hittade i mina hyllor!! Sen är det bara att hålla på tills man är nöjd :)



När färgerna väl var på plats plockade jag fram Modeling Paste och en stencile och kletade lite till, hihi... Lite tunnare på vissa ställen och lite tjockare på andra. Sen var det bara att gå lös med olika waxer och jag kletade faktiskt på lite smooch oxå!


Jag stansade ut den fina spetsgrejen från Tim Holtz i grungepaper, klippte den i två delar (en till varje hörn) och sen målade jag den vit med den nya krackeleringsfärgen. När jag väl limmat fast den så gick jag lös med waxerna här oxå.




 
Den coola Pinup-bruden har jag hittat på nätet och skrivit ut på lite tjockare papper bara. Klippte runt konturerna och så har jag lagt ett riktigt tjockt lager med Glossy Accent över hela henne. Syns ju superdåligt på bilden med fräkt som sjutton i verkligheten!!



 Å så till budskapet då... Jag visste att det fanns andra där ute som känner precis som jag, till och med någon som faktiskt gjort en stämpel om det!!


Stämplat och embossat texten och så färgat med lite distresser.




Runt kanterna har jag använt lite extra färg och olika typer av stämplar för att rama in tavlan lite extra.

Det är inte så lätt att stämpla direkt på canvasen, men om man inte är så petig så funkar det utmärkt att ta själva stämpeln i handen och stämpla, utan akrylblock! Det blir helt ok resultat tycker jag och mycket lättare att få ett jämnt tryck på såna konstiga underlag.



onsdag 13 juni 2012

Cool ask!!

Jag har provat något superkul! Nämligen Beeswax!!

Av en vanlig träask blev det så här:

 Coolt eller hur??!!

Jag har som sagt använt Beeswax tillsammans med fina bilder från böcker (den coola bruden kommer från en gratisbok över Belgiens konst, hihi) och tidningar, samt Perfect Pearls.


En nyckel från Tim Holtz och en gammal knapp som jag fyndat på loppis.


 Runt om asken har jag fäst boksidor rivna i småbitar och sedan har jag använt en mask för att ge lite mönster och så olika vax för fin färg :)

I de nedre hörnen har jag limmat fast metallhörn oxå. Gillar känslan det ger asken :)



 På den här närbilden ser man tydligt att jag har lagt beeswax i övre kanten och sedan vickat på asken så waxet har runnit , gillar effekten!



Nyckeln från Tim Holtz med en liten kedja i oxå.

Det här är något som går snabbt att göra och resultatet blir ju fräckt som sjutton, så har du möjlighet tycker jag absolut att du ska testa :)