torsdag 29 mars 2012

Rida rida ranka

Jag har verkligen kommit igång med mina LO's igen. Det rivs runt ordentligt bland gamla och nya foton, bläddras bland papper och härjas fritt bland dekorationer. Så kul det är!!

Den här gången visar jag en LO när min dotter tog sig en ridtur. Då fick hon rida tillsammans med söta Johanna efter att hon ramlat av när hästen snavade, nu för tiden riden hon på ridskolan i både trav och galopp! 


Denna gång skapade jag min LO direkt på det mönstrade pappret (with love, BoBunny), oftast är ju papprena så fina att det inte behövs så mycket mer.



Rubriken fick bli med mina favoritbokstäver från Prima i våriga färger. En bit spets och den finfina fotoremsan från Darkroom door.



En äldre blomma från Prima, men jag tycker de är så fina :) Just denna har jag fått i en RAK från någon som jag absolut inte vet vem det är. Men TACK snälla för de underbara blommorna!!




Jag har klippt till små vimplar av en bit spillpapper och färgat kanterna. Sen limmade jag dit en metalldekoration med en pärlplutt på mitten.




Kanterna på fotot har jag först filat, sen smetat på Crackle Paint med fingret och sist färgat kanterna. Ett enkelt sätt att göra något roligt med fotot.



Även här på kanten av fotot har jag vimplarna som jag spritt ut likt en solfjäder.



lördag 17 mars 2012

Påsk...

Ja nu närmar det sig ju påsk och vill man vara ute i god tid så är det dax att börja knåpa på de där påskäggen och påskkorten...



Igår visade vi i ARTsy-teamet varsitt ägg och varsitt kort. Jag hade stora problem med mitt ägg, fick inte alls till det som jag ville och inte tycker jag att det blev så himla ARTsy heller...

Så här blev det i alla fall!!

Jag fick för mig att jag skulle klä in mitt lilla pappersägg i Fimolera!! Jodå, sen innan jag stoppade det i ugnen tryckte jag en stor textstämpel i leran så det fick lite struktur.

Sen var det bara att leka med färger (akrylfärg, crackle paint och antiguing embossingpowder).



Jag limmade fast en tunn fin spets där de båda halvorna möts och så dubbel lager band med stor rosett på sidan.

Den vackra ramen har jag oxå gjort med fimolera och sen kletat på olika waxer för att få den så där läcker :) Sist lite text inuti ramen och massor med Glossy Accents!! Å så fjädrar så klart :)


Å kortet:
 Jag som knappt skickar julkort skulle då alltså få till ett påskkort!!! Äger nog inte en enda påskstämpel och inte gillar jag att skapa kort med motivstämplar heller...

Men jag tycker jag lyckades bra i alla fall :)

Jag har stämplat och torrembossat bakgrunden och så färgat in den med tre olika orange distressfärger, riktigt läckra påsktoner, hihi...



Å så en påskhälsning utskriven på datorn!


Har ni börjat med påskpynt och påskpyssel ännu?









torsdag 15 mars 2012

En rosa dröm

Jag har kommit igång med mina LO's igen, och det är så kul!! Och dottern ääääskar att bläddra i "sitt" album :)

Den här gången blev det en sockersöt, rosa dröm...



Jag började med ett vitt cardstock som jag mistat och duttat med rosa Distress Stain

Jag gjorde det enkelt för mig med 3 mönstrade papperna från Glitz paper pad,a nvände kantstans på en sida och färgade in kanterna lite, klart!




 De nya bokstäverna från Prima är stora favoriter hos mig, skulle gladeligen köpa flera ark av alla färger som finns :)




 Det söta staketet är målat med Crackle Paint och dekorerat med blomblad, blommor och den urgulliga cykeln.




De här söta små kuverten med tags är bruna från början, med det passade ju inte alls in, så jag färgade dem vita, mistade med rosa, stämplade och embossade :) Sen var det bara att knyta ett brett organzaband i tagen. Nu passar de mycket bättre :)



Har ni börjat få vårkänslor ännu? Det har jag!!! 
Vill skapa i härliga, våriga färger och sitta i solen på altanen :)


tisdag 13 mars 2012

Canvas

Förra lördagen var vi bjudna till medeltidsfest och oj så roligt det var!!! Vi var i festsalen på Kalmar Slott och alla hade så fina medeltida kläder.

Värdinnan firade sin 50-års dag men hade bett att inte få några presenter. Så klart kunde jag ju inte låta bli att knåpa ihop något i alla fall :)

Och den här gången blev det en canvastavla!


 Jag är såååå nöjd kan jag säga!! Det är första gången jag gör något som ens liknar det här och oj så kul det var!!!

Tyvärr ser allt bara orange ut på bilderna men egentligen är det brons, koppar, guld i olika nyanser, brunt, några stänk champagne och blått. Synd att man inte alls ser det vackra skimret från metallicfärgerna.



 I det här hörnet har jag använt några remsor tissuetape, smetat gesso ovanpå och sedan lite wax.

Sen stansade jag ut två gångjärn, torrembossade dem och målade dem svarta med Crackle Paint. Sist fick även de en omgång vax.



 En egengjord dekoration av fimolera och en söt liten nyckel som hänger ner utanför tavlan.




 Jag har använt en stencil tillsammans med embossingcreme lite här och där på tavlan. Det som är coolt med embossingcremen är att den liksom puffar upp sig när man värmer med fönen på den. Fräckt och ger lite mer djup åt tavlan.



 Två olika textstämplar har jag använt, båda från Tim Holtz.




Jag har lite slarvigt stämplat med en bård-stämpel runt om hela tavlan.


Jag kan säga att presenten var uppskattat!! Och jag har faktiskt bestämt mig för att göra tre såna här med foton på mina barn. Kommer väl här i bloggen så småningom, hihi...
 
 

måndag 5 mars 2012

ART journaling...

ART journaling är inget som jag provat på men till artikeln som publicerades hos StampARTic i går så var det just det som var temat.

Men det fina med ART journaling är ju att allt är helt rätt! Grejen är att det ska handla om dig, vad som är viktigt för dig just nu, det kan vara allt från känslor du vill ha på pränt, en teknik som du länge velat prova eller kanske ett ordspråk som "talar" till dig. Det är DIN bok och du gör hur du vill i den!!!

Enda grejen är väl att det kanske kan bli lite väl personligt ibland för att visas upp i bloggar m.m., det märkte jag om inte annat när jag letade information och inspiration

Sagt och gjort... Jag gick och funderade i några dagar, sen kilade jag faktiskt iväg och köpte mig en bok att kladda i. Först hade jag tänkt använda en bia-bok, men nä, ska det va ska så det va den här gången, hihi...


Mitt allra första försök handlar om min rädslar för hästar som bottnar sig i en olycka i tonåren då jag red en del. Efter det har jag inte suttit på hästryggen över huvudtaget och jag har till och med kämpat emot (rejält) när dottern har velat börja.


Efter mycket tjat (2 år) fick hon äntligen börja på ridskola i februari förra året. Det krävdes inte att föräldrarna skulle hjälpa till, det finns stallvärdar som gör det. Men när man går där i stallet och tittar medan småtjejerna har genomgångar och fixar med hästarna så ja, rätt som det var kom jag på mig själv med att faktiskt sträcka in handen och klappa en av sötnosarna på mulen... Och nästa gång, kliade lite bakom ett öra.


Utan att jag riktigt förstått hur det gått till så stod jag plötsligt inne i en box och borstade och förberedde en häst för dottern att rida på. Till och med en sköthäst har vi nu dottern och jag!!!


Nu har jag ridit på recept sen i oktober och jag ÄÄÄÄÄLSKAR varje minut!!!



 Så här blev då i alla fall mitt första försök!!

Sidorna är helt vita från början så det första jag gjorde var att gå lös rejält med mina mister, kul!!

Sen blev det lite stämplar, bitar av boksidor som limmades fast och så den vackra hästbilden.



Den här texten har jag skrivit ut på datorn, jag har gräslig handstil och väldigt svårt att förlika mig med att skriva för hand på mina alster. Det resulterar direkt till att jag tycker alstret är förfärligt. Och eftersom det här är MIN journalbok så kan jag ju göra som jag vill, hihi...




 Jag kan
Jag vill
JAG VÅGAR!!!



 Det är som om stämpeln är gjord utifrån min rädsla, hahaha!! Det var verkligen det omöjliga, men ACK så stolt jag är över mig själv nu :)



 Nästa uppslag är en övning faktiskt. Jag har tänkt leka med en canvas-tavla och ville testa att kleta med lite färger innan jag gav mig på själva canvasen.



 Biljetter, ARTsy och så läckra Eiffeltornet.



Läckra stämplar från Timsen, färger i massor och till och med lite modeling paste.


Om ni vill se de andra tjejernas otroligt läckra sidor är det bara att kila in hit och kolla!





torsdag 1 mars 2012

Coolt kort

I mitt senaste DT-paket så fick jag några ark med hårdfolie, så jag bestämde mig för att testa att göra ett kort.

Det blev ett lite fräckare, coolare kort :)

Själva stommen är då gjord med hårdfolie och så har jag duttat med svart akrylfärg runt kanterna.

Bakgrunden är gjort med rivna pappersbitar som jag limmat fast på en bit cardstock.




Jag stämplade den läckra mätstickan på ett mönsterpapper klippte ut den och färgade in kanterna. En öljett i nederdelen och så en charm i ett svart band.




Stämplade en av Tims läckra stämplar på insidan av arket.




Tycker verkligen den här stämpeln är så bra!!!




Och det här är insidan.

Ett råååååsa mönsterpapper på högersidan för att ge lite mer liv om man tittar på kortet från baksidan och så ytterligare en cirkeln att skriva sin hälsning i.




Och så baksidan då.

Måste säga att det är riktigt roligt att fixa till hela kortet, oftast gör jag bara framsidan, men det krävdes ju lite mer nu när kortet var genomskinligt.