torsdag 25 augusti 2011

Tävlingsbidrag...Det var evigheter sen jag skapade ett icke DT-alster ännu längre sen jag faktiskt skapade något till en tävling...

Men härom dagen snubblade jag över en för mig ny blogg och blev så sugen på att vara med i en tävling där. Sidan heter Vintage Udfodring och har såååå  många fina vintage alster. Man kan inte låta bli att inspireras av alla underbart vackra alster.

Så jag satte mig ner och knåpade ihop en LO till deras aktuella tävling :)

 Precis som jag så älskar min dotter de vackra rosorna som vi har i rabatten bredvid altanen och på skolavslutningsdagen så valde hon bland rosorna för att hitta en som passade bra att ha i håret. Då passade jag på att ta ett par bilder.

Bakgrundspappret har jag gjort själv, genom att använda en template från The crafters Templates och arbeta in 3 bruna distressfärger. När det var gjort så embossade jag kanterna på hela pappret med Distress embossingpulver och ssit så mistade jag över alltihop med en guldskimrande mist.


 Textraderna från den underbara sången The Rose (Bette Middler) har jag skrivit ut på OH-plast och så dekorerat ett av orden med en clear pebble för att bryta av lite.
 Fotot är framkallat med en svag sephiaton som jag älskar, nästan alla foton jag framkallar tar jag ett i färg och ett i den här tonen :)

Jag har ruggat kanterna på fotot och så målat tunt med crackle paint. För att dekorera fotot lite extra limmade jag dit två metalldekorationer med en pärla i mitten oxå.
På senaste tiden har jag verkligen fastnat för fjädrar och så klart fick ju ett par plats här oxå, hihi...
Namnet på sången tyckte jag passade så bra som titel så den fick det helt enkelt bli!

Har använt foambokstäver som jag först målat med smooch och sedan kletat på lite guldwax för att få mer kontrast och sist lackat dem med 3D-lack.

Till den ena blomman använde jag spets och metalldekoration som jag fäste ett hänge på och den andra blev utstansad i papper, mistade och så strösslade jag över Diamond dust.


Jahapp... Nu ska jag ta och packa mig in i bilen och åka ner till Inger för 
att vara med på Pysseltagens jippo i helgen, ska bli så kul!!! tisdag 9 augusti 2011

Jag har sparat lite rosor!

Rosor är nog den vackraste sommarblomma jag vet!! Vi har så fina rosor i ett av våra trädgårdsland, tjocka, maffiga rosor som blommar lääääänge...

Dottern gillar dem oxå och på skolavslutningsdagen valde hon länge i landet vilket blomma hon ville ha i håret. Så klart passade jag på att plocka fram kameran och knäppa ett par kort när hon luktade på blommorna...

Men för att förhöja min LO lite till så ville jag ha med ett par rosenblad oxå.

Hur jag gjorde visade jag hos Pysseltagen för ett tag sen och nu visar jag här i min egen blogg oxå :)
Men så klart har jag lite bilder oxå...

Läckra papper från Inkido och vackert band fick bli stommen...Titeln gjorde jag av lite blandade typsnitt, tycker det blir ganska fint. Glimmer Glaze, Smooch och 3D-lack har jag kletet på bokstäverna oxå...
Och här mina vänner, är de vackra rosbladen från vår trädgård!!!

Jag har helt enkelt återanvänt en tom förpackning, stoppat i lite rosblad och så använt ett matchande mönsterpapper till bakgrunden. Lätt som en plätt!!! Och jag kan säga att nästa gång dottern går till frisören så blir det nog en lock i en sån här liten ask på en LO :)

Lite söta prästkragar och fina pärlgrenar fick räcka som övriga dekorationer...


De här söta fjärilarna har jag klippt ut från ett Inkido-papper och sen lackat med 3D-lack ovanpå.


Jag hoppas ni alla har en skön sommar!