tisdag 21 juni 2011

För ett tag sedan visade jag en LO hos Pysseltagen och den vill jag ju så klart visa i min egen blogg oxå :)

Jag hade fått hem lite nya saker som jag så gärna ville testa, bland annat "One step crackle" och "Rub on Wax". Två superroliga produkter som jag helt säkert kommer att använda massor!


Och som vanligt finns det en liten film som visar hur jag gick till väga:

Å så bilder oxå förstås:

Underst är ett vitt cardstock som jag stansat runt om med en punch-around-page-punch från Martha Stewart, och ovanpå det ett lite äldre papper från Maja Design.


Jag ville inte bara limma bokstäverna och siffran direkt på bakgrundspappret så jag rev lite bitar med Tissue Tape och fäste dem på pappret. 8:an har jag Alco Inkat och på de bruna bokstäverna har jag målat Glimmer Glam. Sist av allt färgade jag in hela området med Vintage Photo.Klockan har jag stansat utmed en Tim Holtz-dies i chipboard. Jag började med att måla den brun och när färgen torkat målade jag ett lager med One Step Crackle Finish över hela urtavlan och även på visarna. Resultatet blir inte riktigt som Crackle Paint, och inte heller som Crackle Accent, men som en blandning av dem båda :) Superläckert med andra ord!!

När Crackle Finish hade torkat så plockade jag fram Wax Rub-On och började med fingertoppen gnugga in färgen. På vissa ställen gnuggade jag in den ordentlig i sprickorna och på vissa ställen gned jag bara in den på själva urtavlan.

Tyvärr syns det superdåligt på bilden, men resultatet är superläckert!!


 Här är en närbild på sprickorna, visst är det läckert? Och nertill kan ni se att jag använt ett rödaktig wax.


Pysseltagen har fått hem massa fina metalldekorationer och här har jag använt två fjärilar som jag limmat fast ovanpå den fina spetsen som kantar fotot.Nu ska jag fortsätta i pysselrummet!!

torsdag 9 juni 2011

Jag har gjort....

en glass!!Satt och målade en stut med den nya One-Step-Crackle och fick idén att göra en glasstrut!! Det är ju så poppis med cupcakes, men det funkar ju lika bra med en glass, hihi...
 


Så jag knåpade ihop en!! Den går ju dock inte att äta, men den är söt att se på :)Jag målade stuten med brun akrylfärg och sedan ett lager med One Step Crackle Finish och när det torkat blev det så här fint! Gillar verkligen den där flaskan :) Och billig är den oxå, bara 25 spänn, me like.

Jag limmade fast en bit spets runt öppningen och så stansade jag ut en banner och stämplade på en text. Massor med olika rosor har jag använt och lite gröna blad och några dekorationsbär fick visst oxå plats.Toppen krönte jag med en vacker blomma från Prima och en metalldekoration fick föreställa ett krispigt kex.

Som vanligt är det här ett DT-alster hos Pysseltagen så vill ni veta mer om produkter m.m. så hittar ni det där.

Kram
BellaMio