torsdag 19 maj 2011

Egna overlays...

För ett tag sedan visade jag hos pysseltagen hur jag gjorde egna overlay-sidor till mitt minialbum. Eftersom jag gärna vill ha den här tutorial i min blogg oxå så kommer den här :)

Kolla in videon får ni se:Och som vanligt, bilder oxå!!

 Den första sidan fick fortsätta vara genomskinlig, och jag gillar den verkligen! Superenkelt att göra och snyggt resultat, Me like :)

Stämplarna kommer från det nya setet från Bo Bunny, läckert som sjutton! De är embossade med svart eller copper-pulvret från Ranger.
Resultatet är lite Grungy och passar sååå bra till mitt lite manliga album i dova toner och färger.

 Nästa sida har jag gått ett steg längre på, här har jag nämligen färgat in den med Alcohol Ink's oxå. Himla fräckt!

Om man vill kan man ju klistra fast det på ett papper oxå...
 Ytterligare en av Timsens stämplar och jag har embossat den med det svarta pulvret.


I det nedre hörnet har jag stämplat och embossat med Copper från Ranger. Detta gjorde jag innan jag la på Alco Ink'sen så därför smälter det in lite mer i bakgrunden jämfört med stämpeln ovan. Eftersom jag ska använda de här som sidor i mitt minialbum så stämplade jag en text på andra sidan oxå, även den från Tim Holtz! Gillar verkligen hans texter :)


Vill du se hela mitt minialbum som nu är färdigt så hittar du det här.
 

söndag 15 maj 2011

Fått en award!Jag har fått en award och ni som tittar in här ibland vet att jag inte brukar ta emot dem. Men just denna tyckte jag var lite rolig eftersom man skulle berätta 8 saker om sig själv som läsarna kanske inte vet. Dessutom blev jag så otroligt glad över Ztinas kommentar!! TACK!!!

Så de åtta saker som jag då ska berätta om... Hmmm.... Okej!!

  1. Jag läser böcker som en galning, ca 2 romaner i veckan. Inte svenkt och helst deckarthrillers.
  2. Från Februari förra året till nu i vår har jag lyckats gå ner 12 kilo. Nu har jag börjat med LCHF och hoppas på att gå ner ytterligare 10-15 kilo.
  3. Jag har inte druckit en enda droppe Coca Cola på 14 dar!!! Jag som i vanliga fall drack en flaska om dagen tidigare. Duktig mig!!
  4. Har börjat tillverka egna blommor på löpande band. Hann med 25 st under melodifestivalen igår.
  5. Tycker det är supertråkigt att laga vardagsmat.
  6. Äger ingen cykel.
  7. Men 3 skrivare var av 2 är inkopplade och används flitigt.
  8. Har en kamera som säkert är 8-10 år gammal. Men den tar fina bilder ändå, "klappar på kamerahuset och viskar uppmuntrande ord" :)
Sen är det ju så att man ska skicka denna award vidare, men jag tycker det är såååå svårt. Så det hoppar jag helt enkelt över. Kanske hittar någon hit och känner att de gärna skulle vilja ha denna award i sin blogg och är villiga att skriva 8 saker om sig själva. Ja i så fall är ni välkomna att få den av mig :)
söndag 8 maj 2011

Hattask-kort...

Härom torsdagen visade jag ett Hattask-kort i Pysseltagens blogg, så idag tänkte jag visa det här oxå :)

Hittade en video på youtube på en så vacker hattask och tänkte att det måste gå att knåpa ihop som kort istället. Så det har jag gjort!!

Här kommer videon där du ser precis hur man gör detta vackra och annorlunda kort:
 
Och här kommer så klart bilder oxå!


 Visst är den söt min lilla hattask??!!

Så klart går ju locket att ta av, och där i kanske man kan gömma en liten present :) Jag har använt cardstock som bas och ett vackert papper Prima, spets och pärlband.


 Ett band som hänger ner lite baksidan ville jag ha med oxå, det tycker jag passar på en hattask. Blommor, blommor, blommor!!Och öppnar man kortet så kan man ju så klart skriva en liten hälsning där.

Kanske inte det bästa kortet att skicka med posten, men ofta behöver man ju någon gullig "gå-bort"-present och det kanske detta kan passa?

Hoppas ni alla får en skön söndag!! Och får ni tid över så
testa gärna att göra ett litet hatt-ask-kort :)

tisdag 3 maj 2011

Äntligen!!!

Äntligen är jag färdig med mitt minialbum!!! Ska villigt erkänna att jag faktiskt är ganska trött på det nu, och bara längtar efter att få sätta tänderna i något lite mer vårigt projekt, hihi...

Ja fast nu blev det ju inget minialbum, det blev ett 6x6 album istället, hihi... När jag äntligen var färdig med alla 35 sidorna så var det inte lönt att försöka binda ihop dem med min BIA, så jag stoppade sidorna i ett album i stället.

Men jag är väldigt nöjd!! Det har varit roligt att göra, även om jag är ganska trött på det nu, hihi... Kanske blir det en eller annan dekoration till på någon av sidorna, men det får bli en annan gång i så fall!

Här kommer en video med bilder på alla sidorna i mitt album, vissa har ni redan sett i tidigare klipp men en del är helt nya.
Några bilder bjuder jag oxå på :)

 Här har jag använt en papperspåse som bas och limmat på ett mönsterpapper, distressat med en mask och sedan klistrat dit ett par kugghjul. Det här är baksidan på påsen och här har jag använt två chipboard-dekorationer som jag målat med Crackle Paint, kletat på lite Treasure Gold, på med bokstäverna och sist embossat två lager med UTEE över hela härligheten, blev väldigt läckert! Den här sidan är det lite vimpelstuk på, fast jag fick inte sidan att stå som jag ville på kortet som det blev lite på sniskan, hihi...

Limmat boksidor i bitar i botten, sen Gesso ovanpå och sist lite distress-färger. Den fina biljetten är från Tim Holtz... Här har jag lekt med en wellpapp-sidan. Massa mister, lite svart Crackle Paint runt kanterna och så lite Treasure gold som avslutning.  Enkelt och riktigt snyggt :) Det här en en akrylsida som jag embossat med guldpulver. Det mönstrade pappret sitter på baksidan, jag har limmat fast det på baksidan av fotot som sitter på andra sidan...Denna sista sidan är ett hopkok av mönsterpapper och sidor från en bok, sen har jag lackat över med Glue 'n seal. Äääälskar den produkten!!

Nu tänker jag sätta mig ner och skapa ett riktigt vårigt alster i glada färger, hihi...