söndag 15 augusti 2010

Muffins!!

För ett tag sedan hade jag en mycket go vän som fyllde år och jag ville ge henne ett speciellt kort. Jag surfade runt läääänge och letade efter någon roligt kortvikning men till slut snubblade jag över en tutorial på hur man gjorde världens läckraste cupcake!!

Det ska jag prova tänkte jag, så jag satte igång.

Det var inte helt enkelt kan jag säga, massa klister på fingrarna och en hel del pill. Men så roligt det var!!!

Å resultatet då?
Nja det blev ingen fluffig cupcake, men väl en läcker muffins :) Läckert eller hur??!!


Ser ni de läckra jordgubbskulorna i chokladsåsen ;)


Å så lite blommor och blader till födelsedagsbarnet så klart!!

Den var riktigt roliga att göra och jag kommer helt klart göra fler, lite kul att ge bort något annorlunda! Allt material hittar ni hos Pysseltagen för det här var ett DT-projekt!!

Nu ska jag åka i väg och fika med en kompis och det passar ju bra för jag blev plötsligt väldigt sugen på muffins, hihi...

måndag 2 augusti 2010

Tutorial - Metal-tag

I Torsdags så bloggade jag en tutorial där jag lekt med Metal Sheet's hos Pysseltagen, så jag tänkte att jag lägger upp den här oxå :)

Ok... 1. Jag börjar med att skära till en tag i vanlig tjock kartong.


2. Sen grundmålar jag den med lite akrylfärg. Jag valde mörkt brun.


3. När den bruna färgen torkat så la jag på ett tjockt lager med vit Crackle Paint på halva tag'en, för på den andra halvan tänkte jag ha metallen.
Jag lägger tag'en åt sidan och låter färgen torka.


4. Dax att ta fram metallen! Till den här tagen valde jag den läckra färgen Pearl (tror jag, hihi...) Jag klippte till en bit metall som gott och väl täckte tagen.

Jag plockade fram en av Timsen läckra embossing-foldrar oxå, och så vevade jag det hela genom min Big Shot (lööööv it!)


5. Dessa folders av Tim Holtz är ganska djupa så det blir väldigt bra avtryck i metallen.6. Men för att förhöja lite ytterligare så plockar jag fram verktygen jag fick av Inger och markerar kanterna runt mönstret ytterligare.
Det syns tydligt att det gör skillnad!7. Nu har färgen torkat ordentligt på min tag, men jag vill göra lite mer på den...
8. Så jag plockar fram en stämpel och en Stazon-dyna och stämplar ett texturmönster över färgen.9. Sen vill jag ha en klocka med oxå (ääälskar klockor oxå, hihi) så jag byter till en mörkare färg och stämplar den med.10. Nu plockar jag fram metallen igen (jag vet att jag hoppar fram och tillbaka, förlåt!!) och penslar på lite av den bruna akrylfärgen som jag hade när jag grundmålade tagen.11. Sen innan färgen hunnit torka tar jag en trasa och torkar av det mesta. Då får jag ett ganska slitet utseende.12. Medan jag har färgen framme så passar jag på att dutta (med toppen av en bred pensel) lite färg runt kanterna på tag'en oxå.13. Bland verktygen fanns ett slipblock oxå så jag slipar lite på de kanter som står upp. Eftersom jag inte fyllt mönstret från baksidan så trycks det in något, men det tycker jag är snyggt och förstärker intrycket av slitet.14. Jag har bestämt mig för att jag bara vill ha metall på halva tagen, så jag klipper lite slarvigt tag'en mitt i tu. Den andra biten lägger jag åt sidan och sparar till ett annat tillfälle.15. Dags att limma fast metallen på tag'en. Jag lägger generöst med lim på baksidan och viker sedan in kanterna.
Eftersom jag har tänkt att limma fast min tag på ett kort så behöver jag ju inte bekymra mig om hur baksidan blir.16. Nu har jag gjort ett hål och satt i en öljett, sen Voilá!! Tagen är färdig.
Det var riktigt roligt och jag kommer helt klart att ge mig på fler projekt med metallen!!
Så klart var jag ju tvugnen att knåpa ihop ett kort till tagen oxå :) Så här blev det färdiga resultatet:
Och så närbilder:
Jag stansade även ut en fjäril och en retroblomma oxå. Det fick bli pricken över i:et!
Det rosa pappret är ett akvarellpapper som jag färgat in med distresser och Glimmer Mist och sedan stoppat i en annan av Timsens embossingfolders.
Det var allt från mig idag.
Kram
BellaMio