måndag 29 juni 2009

Fest

Ja gubben har ju fyllt fyrtio för ett tag sedan och i lördags var det dax för fest. De var 10 st kompisar som alla fyllt/fyller fyrtio i år som fixade en megafest. Över 120 gäster!!! Och fest var det, till långt in på småtimmarna...

Hur som så skulle födelsedagsbarnen var utklädda till Cowboys för att alla gäster skulle veta vilka de var. Sagt och gjort. Vi fixade och trixade och till slut hade vi fått ihop en snygg väst, byxor, vit skjorta, picadoll med hölster, hatt förstås och lite atiraljer. Men något fattades... Så efter lite funderande kom jag på att en klocka måste han ju ha!

Sagt och gjort, jag satte mig en kväll och scrappade ihop en klocka. Ett sånt där fickur ni vet. Det var så roligt att göra något annat med alla sina pysselkunskaper!

Visst är den fiiin?


CC'n på Svensk Scrapbooking är slut nu. Och jag hann med 5 bidrag denna gången. Nu det ska bli spännande att titta igenom allas alster och se vem som vinner.

Bilder på bidragen kommer...

Nu är det dax för frulle!

Soliga kramar!

fredag 26 juni 2009

BlogCandies x måååånga!

Det blir inte mycket uppdaterat här just nu för det är ju CC på Svensk Scrapbooking och den lilla tid jag har över går åt till att pyssla till alla deras härliga skisser!

Så jag passar på att länka till ett par smarriga Blog Candies i stället :)

Håll till godo!

Först ut:

Denna superläckra BlogCandy hittar du hos Papper och Sånt. Och vem vill inte vinna detta härliga kit!

Nr 2: Mima's har en alldeles ljuvlig bloggcandy i sin blogg! Och dessutom har de en träff i Halmstad den 5-6 september. Åh, den som ändå bodde lite närmare!Visst är det läckert!!

MiMa´s Scrapträff 5-6 september i Halmstad

Lördag: 10.00 - 24.00 Söndag: 09.00 - 17.00

Var: Sannarpsgymnasiet i Halmstad.

Pris: 395krI priset ingår:

Goddiebag till alla deltagare.

Lördag:

Förmiddagsfika: frallor samt Te/Kaffe.

Lunch: Kassler och potatissallad, sallad och flera goda såser. Bröd och smör.

Eftermiddagsfika: Hembakade kakor/kladdkakor/sockerkakor, samt Te/Kaffe

Middag: En stor tacobuffé med mängder av såser, grönsakor och tillbehör samt om så önskas öl/vin till maten.

Nattmat: Finns till de som önskar.

Söndag:

Förmiddagsfika: frallor samt Te/Kaffe.

Lunch: Kycklingsallad med tillbehör och såser. Bröd och smör.

Eftermiddagsfika: Hembakade kakor/kladdkakor/sockerkakor, samt Te/Kaffe

I priset ingår även dricka, kaffe/te, frukt och godis under hela båda dagarna.Vegetariska alternativ/allergier skriv detta på din anmälan så löser vi det.

Helgen kommer vara fylld av tävlingar, designteamet håller kurser(ingår också i priset) och mängder av demonstrationer.

För alla er som anmält och betalt i tid lottar vi ut en Quickutz EPIC. Vinnaren presenteras på scrapträffen och erhåller där vinsten. Vinnaren presenteras även i bloggen den 5 sep.

Missa inte denna helg!!!Anmäl dig till:mailto:info@mimasscrapbooking.se eller ring 035-230 15 55

Anmälan är bindande. Betalning sker senast den 1 augusti till bankgiro 317-3481

Välkommen

Nu åter till bingo på SS!

Kram!

måndag 22 juni 2009

Gå bort-present

Vi var ju hos kompisar över midsommar. Och då är ju alltid frågan, vad sjutton ska man ta med sig som "Gå bort-present"? Så denna gången valde vi en lite annorlunda present...

Vi visste inte om båda gillade vin, eller öl eller vad... Så vi gjorde en liten Dryckesprovningspåse till dem! Hoppas att de får en mysig stund när de ska prova, hihi...

Självklart var jag ju tvungen att testa mina nya Alcohol Inks, så jag passade på att göra en tag till påsen.

Vad tycks?



Å så en närbild...

Jag har då invigt mina Alcohol ink's och jag är såld!!! Bara älskar dem!! Tur att man snart fyller år (8:e juli), så man kan önska sig fler färger, hihi... och en sån där läcker låda att ha dem i tror jag nog att jag ska tipsa gubben om :)

Till tagen har jag oxå invigt min fiiina fjärilstämpel och min nya Marta Stewart-punch. Härligt med nya saker, ger massa inspiration.

Nähä, nu ska jag gå och äta lite glass tror jag, mums...

KRAM
BellaMio

söndag 21 juni 2009

Inte riktigt nöjd...

Så roligt det är med CC! Jag har suttit igår kväll och nu på förmiddagen och knåpat till Svensk Scrapbookings CC. Har hunnit med att göra min bingobricka och en LO än så länge. I denna CC så är det skapa efter skiss som gäller för hela slanten och det passar mig perfekt! Tycker det är jätteroligt att försöka variera en förutbestämd skiss till att passa min stil, och det är så roligt att se alla olika bidrag.
.
Dock har jag inte hunnit fota mina bidrag ännu så jag tänkte visa er en LO jag gjorde för någon vecka sedan. Jag brukar vara nöjd med mina alster, även om de inte blir som det var tänkt från början så är jag oftast nöjd när jag är färdig. Men denna LO är jag inte nöjd med, tycker den blev lite för rörig...
.
Titta själva och säg vad ni tycker!

Massa blommor, rivna kanter och härlig spets. Allt som är JAG!


Lycka över att äntligen ha fått den där sparkcykeln...


Filthjärta, läckra pins och Primas härliga bård.

Det är glitterlim på vissa blommor och så har jag knorrat stjälkarna. Jag har använt mig av ett grönt bladband och skapat en ranka som går runt halva LO'n.

Jaja man kan ju kanske inte vara nöjd varenda gång...

Stor kram !

lördag 20 juni 2009

Midsommar har varit...

Nu har midsommar afton passerat och inte känns det som sommar ett endaste dugg. Kallt som sjutton och inte minsta gnutta sol idag.

Vi har varit hos goda vänner och när vi åkte från dem i dag (de bor utanför Jönköping) var det 17 grader. På vägen hem kom vi in i det värsta oväder jag varit med om!! Det åskade, blixtrade och regnade. och HAGLADE så kraftigt att bilarna så ut som om det varit snöstorm. Jag slängde ett öga på temperaturen och den hade sjunkit till 7 grader!!! 7 GRADER i juni!!! Fy så trist... Men mycket tid till pyssel blir det :)

Medan jag har varit borta ha jag fått en award!! Av två olika tjejer, dessutom!!YIPPiE!!! Jag blir så glad ska ni veta!!! Det betyder så otroligt mycket för mig att veta att det finns de som tittar in här och gillar vad de ser! TACK så jättemycket MILLAN M och SUSANNE!! Ni värmer mitt hjärta!

Denna award vill jag skicka vidare till följande goa tjejer:

Anneli

Ewa

Hanna

Lillnettan ( för du är den människan som jag

känner som njuter mest av kaffe tror jag!)

Det får räcka så för den här gången tror jag. Nu kliar det i fingrarna att börja med någon av utmaningarna på Svensk Scrapbooking.

KRAM PÅ ER GULLUNGAR!!

onsdag 17 juni 2009

Trist och lite sorgligt idag...

Jag har nu ikväll avslutat mitt DT-uppdrag hos Handarbeta. Det är inte alltid saker och ting blir som man vill... Det känns tomt och trist, och var ska jag nu blogga om söndagarna... Det är jättegoa tjejer allihopa så jag vill passa på att tacka FIA och alla DT-tjejerna för att ni välkomnade mig in i er familj med stora famnen!! Kram på er!!

Som tur väl är så har jag ju fortfarande min gäst-DT plats hos Pysseltagen. Och där kommer nog mitt första alster upp i morrnkväll. fick ju ett härlig paket av Inger igår och jag knåpat och pulat till och från idag.

Sen håller jag tummarna för Country Scrap har ju inte bestämt vem deras nya inspiratör blir heller. Hoppas hoppas hoppas!

Nu ska jag ta och hoppa i säng. Upp tidigt i morgon igen...

KRAM
BellaMio

Kram gobitar!

söndag 14 juni 2009

DT-ansökan

Idag har jag skickat in två LO's till Country Scrap. De söker in Inspiratör till. Och dessutom så är den andra DT-tjejen här i Oskarshamn med jämna mellanrum och det vore så kul att vara DT tillsammans med någon som man faktiskt kan träffa någorlunda ofta. Sitta tillsammans och göra DT alster. Å, det vore skoj det!

Hur som haver... Tänkte visa er de två LO'sen (just nu är jag inne i ett LO-flyt, hihi) som jag skickade in.

Härliga läckra papper och rivna, chalkade kanter förstås! Vacker spets och fiiina blommor från Prima.


De stora bokstäverna har jag målat med distress Crakle Paint och sedan chalkat ovan på för att få fram sprickorna lite mer. Tyvärr syns det ju inte så bra på bilden. Hjärtat har jag ritat och klippt ut från ett vanligt albumblad och sedan färglagt med mina MCP-pennor. Sedan på med 3D-lack crackle.

Kolla in spetsen!! Visst är den fiin? Jag har bara väntat på ett tillfälle att använda den ända sen jag fick hem dem... Charmen är Tim Holtz. Nätet som skymtar ovanför rosetten är ytterligare en favorit. måste verkligen försöka få tag på fler färger...


Primablommor, pärlfloss och en läcker brunguldig swirl.


Den här LO'n gjorde jag när jag var på träff i Västervik hos Hanna. Papprena är ju helt ljuvliga!! Och det rosa bandet är så fantastiskt...

Här syns det att jag använt vit Crackle Paint på fotot, och så en vacker blomranka för att rama in.

Testen med dymo är en rolig detalj tycker jag.

På den här bilden ser man tydligt att jag satt fast papprena med 3D-kuddar. Det blev så himla fräckt resultat. Kommer jag definitivt göra fler gånger :)

Nyckel från kära Tim Holtz...

Och klocka från Maya road. Visarna står på några minuter efter hennes födelsetid.

Nu är det väl dax att ta sig i kragen och göra lite nytta här hemma... Uschia så trist. Men när det är gjort kan jagmed gott samvete återvända till pysselbordet, hihi...

Och glöm inte att jag bloggar för Handarbeta idag oxå, så titta gärna i där med!

Kram på er godingar!

onsdag 10 juni 2009

Min första tutorial...

Jag vet att jag visat denna på Handarbetas blogg, men jag vill så gärna lägga upp den här i min egen blogg oxå! Så ni som redan sett den får helt enkelt hålla till godo ändå, hihihi...

Okej nu åker vi…

1: Först ska man bestämma sig för hur stor man vill att korgen ska bli. Jag har använt mig av ett 12 tums papper. (Men det funkar med alla mått som är delbara med 3. Så för enkelhetens skull har jag skurit till mitt papper så det är exakt 30*30.

2: Nu är det dags att biga för vikningarna. Du bigar alla kanter runt om (alltså 4st) 10 cm in.
Så här bigar jag, i spåret på min skärmaskin med en virknål i storleken 3,5 m.m.

3: Nu kommer vi till det kluriga att visa… du ska nu biga i hörnen för invikningen.

Titta noga på bilden så ser du att jag börjar biga från krysset där de två tidigare linjerna går, och sedan rakt ner till hörnet. Linjal ligger precis rätt för linjen hur jag ska biga. (här har jag inte skärmaskinen för pappret får inte plats, hihi) Glöm inte att biga alla fyra hörnen.

4: När allt är färdigbigat viker jag korgen.

Då ser det ut så här! Inte mycket för världen ännu…

5: Dags att göra hålen. De ska sitta på snibbarna i de fyra hörnen. Så här:

Jag har en håltång och tar båda hålen på varje snibb på en gång. Vill man så kan man ju sätta öljetter här också. Blir säkert en finfin detalj…

6: Nu är det bara att trä i ett band genom hålen som ska hålla ihop själva korgen.

Jag knyter min rosett mellan en snibb för jag tycker det blir snyggast, men det är ju en smaksak.

7: Nu kommer vi till det roligaste! Det är nämligen dags att dekorera din korg.

Så här blev min denna gång: Har fäst blommor runt om och blingat dem med glitterlim och en prick Pearl Maker i mitten. Ett vitt sidenband håller ihop korgen och ett par vackra blommmor sitter som kronan på verket!

Och så här fint kan det se ut när man stoppat i lite blommor och gotter att ge bort!

Det är min snälla goa vän Hanna som lärt mig göra denna korgen och egentligen är den för "Score it"-brädan, men det går ju lika bra så här!

Hoppas ni hängde med och att jag får se alla era fina korgar!

Kram på er!

tisdag 9 juni 2009

Scrappat

Nja, fast egentligen blev det nog inte så mycket scrappat om jag ska vara ärlig, hahaha...

Idag har jag varit i Kalmar och umgåtts med min nyfunna scrapvän Louise! Vi hade en härlig dag, med god mat, ljuvligt fika som Louise bakat (tack min skatt!), shopping (både pysselsaker och kläder faktiskt) och så lite pyssel. Önskar bara att vi haft mer tid tillsammans.

Men jag tror att jag lyckats övertala henne att komma och hälsa på mig så vi får en heldag ihop!

Jag hade med mig en liten gåva till henne oxå... Jag hade nämligen gjort en målarbok till henne. Jag vet att hon inte har så många stämplar och det är ju synd oxh säga om mig, hahaha! Så jag hade stämplat upp (för hand, i fall någon undrar!) en del motiv, och gjort en vacker målarbok med hjälp av min BIA. Vet inte vad stämpeltillverkarna har att säga om detta, men jag tycker tanken är precis lika god som om jag gjort några kort med stämplarna. Och det är ju faktiskt tanken som räknas :)

Så blev i alla fall målarboken:


Kram på dig LOUISE!!

Och kramar till er andra oxå, för nu är det soffan som gäller :)

måndag 8 juni 2009

Vilken helg!!!

Åh, vilken helg jag haft!! Alldeles, alldeles underbar!
.
Min kära sambo har fyllt 40 för någon vecka sedan, och då fick han en helg i Stockholm av mig och hans två syskon.

Vi åkte upp i fredags förmiddag. Och hela helgen har gått i matens tecken vill jag lova! Vi har haft picnic (fast vi fick sitta inne för det var för sjutton bara +8 grader ute!), ätit stenugnsbakad pizza, haft choklad- och vin-provprovning. Medan jag var på besök hos min DT-mamma så var de andra tre på kanalkryssning i skärgården med brunch, som för övrigt hade varit en orgie i underbar mat! Sen har vi hunnit med en trerättersmiddag och ett Casino-besök oxå! Jojo en helg helt klart värd att både minnas och upprepas, hihi..

På lördagsmorgonen så kom min DT-mamma, underbara FIA, och hämtade mig. Vi åkte hem till henne och jag frossade loss ordentligt i hennes härliga butik! Åh så mycket härliga saker jag har med mig hem. Och tro det eller ej, men det blev faktiskt pengar över oxå!
.
Fram på förmiddagen kom Sophia och Suss och pysslade med oss. Anna kom förbi en sväng och sa hej oxå!Det var så roligt att få träffa er tjejer!! Synd bara att jag inte kunde stanna längre! Men nästa gång så!! Och tack Suss för att du visade mig hur Alcoinks fungerar... Nu måste jag ju shoppa det oxå :)
.
Men nu kan jag inte hålla mig längre!! Nu måste jag bara visa er alla fina saker jag har med mig hem!!! Kolla bara!!
.

.
.
.
.
.
.

Visst är det hur mycket fiiiint som helst!! Det ska bli så roligt att sätta tänderna i allt detta! TACK SNÄLLA FIA FÖR EN UNDERBAR LÖRDAG!!!

Men inte nog med det... När jag kom hem på söndagseftermiddagen (med feber och dunderförkylning kan tilläggas), så hade jag ett så underbart mail i min inkorg!

Jag hade vunnit maj månads tävling hos Pysseltagen! Jajamen! Tänka sig att jag hade gjort det!! Priset var 150:- i ett presentkort att shoppa för i butiken OCH en månads gästDT hos dom! WOW säger jag bara!! Sjuk som jag var, for jag upp och började dansa runt skrivbordstolen och svimmade nästan av utmattningen som kom som ett brev på posten förstås. Men jisses! Jag känner mig verkligen som en liten turgumma just nu! TACK snälla ni i DT-teamet som röstade fram lilla mig!

I morgon ska jag till Kalmar och pyssla tillsammans med min goa goa vän Louise! Det ska bli så kul! Ska visa henne hur jag målar med mina MCP-pennor. Sen blir det go lunch på stan och en vända i några buriker förstås!

Nu ska jag ta 2 värktabletter och hoppa i säng!

Kram på er mina goa vänner där ute!

tisdag 2 juni 2009

Blött!

Idag har vi varit på sommaravslutningsfest på dagis och det var en blöt historia kan jag lova! Regnet stod som spön i backen och det var inte utan att det tog udden av festligheterna lite grann. Dotterna sa i bilen dit, -Varför vill regnet förstöra vår sommarfest? Ja vad säger man?

Det blev en lyckad fest i alla fall! Dottern har gått sitt sista år på dagis på en naturförskola, och det har varit det bästa året någonsin, alla mina barn inräknade!! Fröknarna har varit alldeles underbara!! Barnen har haft ett par hundra meter till havet, skogen runt knuten och de har fått lära sig massor!! Ikväll så gick vi en liten tipspromenad, hastigt flyttad från skogen till morgonkojan (en härlig koja där de sitter varje morgon har samling). Det var 16 frågor om djur och natur, jag tror jag kunde 3! Men dottern hon kunde klockrent svaret på allihop!! Jag beundrar henne!

Äppelbo är en liten stuga på 3 rum där 20 barn och 3 personal har samsats om utrymmet. Det har varit en frihet som alla barn borde få vara med om. Ibland har de gått ner till havet med sin lunch eller satt sig i solen vid stenmuren om solen är framme och mumsat på mellanmål. Inget bestämt och inget inrutat utan var dag som den kommer. Jag är så tacksam för detta år!

Alla föräldrar hade lagt 30 kronor var så dagisfröknarna fick ett presentkort och gå på fin krog tillsammans för.

Men min dotter och jag kände att vi ville ge något mera! Något speciellt från bara oss. Så idag har jag knåpat ihop varsitt kort till dessa änglar till fröknar! Och en liten gottepåse med förstås!!



Dottern var mycket bestämd på en punkt... Korten skulle gå i fröknarnas favoritfärger! Så Kristins skulle vara orange, Marianas lila och IngBritts rött! Tycker nog att jag klarat den utmaningen ganska bra. För det är ju färger som jag absolut inte skapar i annars.

Nu ska jag faktiskt titta på TV en liten stund!

Kram till er alla goa vänner som tittar in här!